Sleeuwijk JO15-1 - Rijsoord JO15-1 0-4

Keihard werken JO15-1 wordt beloond

RIJSOORD – Zaterdag 29 januari 2022 mochten wij na zes weken (Wieldrecht thuis) eindelijk weer tegen andere clubs voetballen, inclusief supporters. Vandaag begon de competitie in de eerste klasse uit tegen het voor ons onbekende Sleeuwijk die voor de winterstop op een 3e plaats was geëindigd in de eerste klasse.

In tegenstelling tot Sleeuwijk die vijf spelers miste vanwege Corona perikelen, hadden wij een complete selectie aangezien Quinten na heel veel stokjes in zijn neus ook gewoon negatief testte. Selectie was niet helemaal fit want zowel Sem (hamstring), Matin (rug) als Mitch (wreef) tobben met wat blessures. Zorgwekkender was echter het gebrek aan passie, strijdlust tijdens de training afgelopen donderdag wat ik daarom ook kritisch heb benoemd in de voorbespreking. Met Jan als grensrechter en Shams als VAR gingen wij om 10.15 uur van start op het kunstgras van het hoofdveld.

Vanaf het eerste fluitsignaal laat Sleeuwijk goed voetbal zien en is niet te zien dat ze vijf spelers misten. Ze lijken in ieder geval niet vervangen door jongens uit lagere teams. Toch is de eerste kans voor Rijsoord want het is Brent die met zijn buitenkant schoen Matin in de diepte stuurt die de bal kan voorzetten op de doorgelopen Brent die vervolgens net naast schiet. Niet veel later is er een poeier van Matin vanuit een moeilijke hoek maar de keepster laat zien dat ze haar mannetje staat. Door iets te enthousiast instappen van Mitch is er in de 18e minuut een kans voor de spits van Sleeuwijk die de bal gelukkig naast schiet. In de 25e minuut komen wij op een 0-1 voorsprong door een slimme pass van Sem op de diepgaande Brent die keurig afrondt. Niet veel later scoort Brent de 0-2 maar deze wordt afgekeurd op aanraden van de grensrechter. Helaas stond het specifieke moment niet op de film van Shams. Net voor rust was er nog een mooie corner van Sven maar de goeie kopbal van Mitch eindigt in de handen van de keepster.

In de rust hebben wij het e.e.a. omgezet want ondanks de 0-1 voorsprong had Sleeuwijk het betere van het spel wat vooral kwam omdat ze in een 1-3-4-3 opstelling speelde waardoor ons middenveld overlopen werd. Wij besloten om de verdediging in stand te houden want met Sjoerd, Mitch, Goesie, Thijmen en Noah gaven wij vrijwel geen kans weg. Met een extra middenvelder in plaats van een spits gingen wij in een 1-4-4-2 opstelling spelen.

Niet overdreven maar na tien seconden stonden wij al op een 0-2 voorsprong door Sem die weggestuurd schijnt te zijn door Lucas wat ik niet zag omdat ik mijn spullen nog aan het opbergen was. In de tiende minuut komen wij op 0-3: het is Lucas die de bal voor geeft met zijn mindere linkerbeen waar wij vaak op trainen maar deze bal is zo goed dat Sem de bal alleen maar op zijn voet hoeft te laten vallen om over de lijn te gaan. De gewijzigde opstelling lijkt te werken want Sleeuwijk lijkt niet goed raad te weten met Lucas en Sem. Niet veel later is het de hardwerkende Daniel die net te laat komt bij een voorzet van Sem. In de 28e minuut komen wij zelfs op 0-4 door Sem die de bal schitterend over de keepster heen schiet en daarmee een onvervalste hattrick scoort. In de 30e minuut vliegt Lucas weer langs zijn tegenstander en die kan hem alleen maar neerleggen. Matin laat de penalty voorbijgaan vanwege zijn rug en het is Sem die er achter gaat staan. Sem schiet de bal helaas net naast maar dat mag de pret niet drukken als je drie goals hebt gemaakt.
Wedstrijd eindigt derhalve in een 0-4 overwinning waarbij het overigens niet zo makkelijk ging als de uitslag doet vermoeden. Sleeuwijk heeft echt een aardige ploeg maar onze verdediging stond als een huis, er werd keihard gewerkt en we waren dodelijk efficiënt voorin.

Volgende week zaterdag spelen wij om 10.30 uur thuis tegen Tricht JO15-1 die voor de winterstop kampioen zijn geworden in de 2e klasse. Tot zaterdag!