Ruime nederlaag tegen Nieuwnhoorn

Valse start Rijsoord

door Wim de Rooij

foto’s Leen Kruithof

 

De spelers van Rijsoord zullen zich de start na alweer een corona lockdown anders hebben voorgesteld. Kan er eindelijk weer eens publiek bij de wedstrijden op bezoek komen en dan verlies je van eersteklasser Nieuwenhoorn. En niet nipt, maar met ruime cijfers want dat mag een 1-5 nederlaag toch wel genoemd worden. Gelukkig ging het om een vriendschappelijke wedstrijd, maar een dergelijke nederlaag zal het toch al broze zelfvertrouwen geen extra stimulans geven. Maar er is een lichtpuntje, want de technische staf heeft nog enkele weken om het elftal weer klaar te krijgen voor de competitie. Want pas op 19 februari zal de eerste competitiewedstrijd worden gespeeld, omdat eerst de inhaalwedstrijden worden afgewerkt. De eerste competitiewedstrijd voor Rijsoord zal de uitwedstrijd in en tegen Scherpenzeel zijn.

Nieuwenhoorn komt uit in de eerste klasse B, waar het in dezelfde competitie als RVVH speelt. Het team doet het goed, want het zit RVVH als koploper op de hielen en dat voorspelt nog een spannend competitieslot in die eerste klasse. Dus een goede tegenstander voor Rijsoord om het in de competitie geschonden blazoen wat op te poetsen. Echter het zou allemaal anders uitpakken, omdat de thuisploeg onvoldoende was opgewassen tegen hun tegenstander. Rijsoord begon wel goed en bij een snelle uitval kwam Maily Lopez in een redelijk kansrijke positie, maar zijn schot ging ruim over het doel. Daarna was het aan de bezoekers om de score te openen en voor de rust zou er tweemaal gescoord worden. Na het eerste doelpunt van Nieuwenhoorn kwam Rijsoord door een treffer van Gazar Dermendjan wel op gelijke hoogte, maar de assistent zag als enige dat Dermendjan in buitenspelpositie was gestart. Een onsportief momentje in een verder sportieve wedstrijd. Nog voor de rust viel het tweede doelpunt voor de bezoekers en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, want Rijsoord miste stootkracht. Na de rust een vooral met zichzelf worstelend Rijsoord met bij een stand van 0-3 nog wel een tegentreffer van Shamir de Jesus na een prima dieptepass van Danny Haasdijk. Dat Nieuwenhoorn daarna nog tweemaal scoorde, was slechts belangrijk voor dit verslag en de statistieken. Verder was het een wedstrijd om gauw te vergeten.

 

Zoals aangegeven is de eerste competitiewedstrijd van Rijsoord over drie weken in en tegen Scherpenzeel, omdat eerst de achterstand in de competitie moet worden weggewerkt. Dus is er voor Rijsoord alle ruimte om vriendschappelijk het team startklaar voor de competitie te maken. Zaterdag as. wordt er daarom om 14.30 uur in Rijsoord vriendschappelijk geoefend tegen Brielle, de club van oud-trainer Gijs Zwaan.

 

Wil je meer foto’s van deze wedstrijd zien? Met deze link kom je op de juiste locatie terecht (https://vv-rijsoord.nl/portfolio/rijsoord-1-nieuwpoort-1/). Veel kijkplezier.

 

Opstelling: Christian van Wijngen (46. Tomas Fernandes) – Danilo Alkema – Shamir de Jesus – Stefan Havelaar (78. Angelo Puriel) – Nick Ruigrok – Angelo Ravenberg (70. Timo Versteeg) – Maily Lopez – Gazar Dermendjan – Danny Haasdijk – Jayson Donk – Makeko Korona.Valse start Rijsoo

Leave a Reply