JO17-1 - JO15-1 1-1

JO17-1 en JO15-1 aan elkaar gewaagd

RIJSOORD – Zaterdag 22 januari 2022 gelden er nog steeds Covid maatregelen waardoor er alleen wedstrijden gespeeld kunnen worden tegen clubgenoten. Gelukkig wilde JO17-1 een revanche voor hun verloren wedstrijd (3-0) van twee weken geleden waardoor we wel gewoon konden voetballen.

Helaas waren Steijn (quarantaine) en aanvoerder Matin (Corona) afwezig maar gelukkig wilde Liam uit JO15-2 ons helpen.

Op het kunstgras van veld D gingen wij om 11.00 uur in de witte shirts onder leiding van scheidsrechter Piet en grensrechters Jan en Huub van start. Zoals verwacht startte JO17-1 een stuk aanvallender dan twee weken geleden maar hierop hadden we van de week al getraind door een andere manier van opbouwen. Na één minuut is er al een behoorlijke kans voor JO17-1 maar Noah liet zien dat hij al goed wakker was. Vervolgens komen wij al snel op voorsprong door een foutje achterin en het is uiteraard Sem die hier gebruik van maakt en de bal langs de keeper schiet: 1-0. Hierna is er van beide kanten een afstandsschot maar beide ballen worden gekeerd. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd waardoor er niet veel kansen ontstaan.

We hadden een korte rust afgesproken maar waren even vergeten om Jan hierover te informeren dus de eerste vijf minuten heeft Youri de honneurs van grensrechter waargenomen met een gekleurd dopje in zijn handen.

In de tweede helft is er een goede corner van Sven waarbij wij uit de kluts net niet onze voet achter de bal kunnen zetten. Daarna is er een mooie één twee tussen Brent en Sem waarbij de laatste een fractie van een seconde te lang wacht waardoor er een verdediger tussen kan komen die tegelijkertijd tijd op Sem in loopt. Ik ben zelf een verdediger geweest en ook een harde verdediger dus ben niet vies van hard spel. Laten we er maar vanuit gaan dat het niet bewust is maar sommige spelers zijn zo onbehouwen dat er altijd weer een kans bestaat op serieuze blessures terwijl een normale schouderduw gewoon geoorloofd is en voldoende was geweest. Hierbij nogmaals de definitie van een schouderduw: een duw met de schouder tegen schouder met de ogen gericht op de bal, waarbij beide spelers de bal kunnen spelen. Sem kon gelukkig weer opgelapt worden en had in de 11e minuut een prachtige actie die eindigt op de buitenkant paal. In de 17e minuut is er een mooie vrije trap van JO17-1 met een even mooie redding van Noah. Het is JO17-1 die op zoek is naar de gelijkmaker en deze ook verdiend maakt in de 22e minuut. Het is Thijmen die van rechts naar binnen komt en de bal met links om Noah heen krult: 1-1. De laatste tien minuten hebben wij nog een kans voor Mitch uit een vrije trap van Sem en heeft JO17-1 nog een aantal corners en schoten van afstand maar de jongens blijven zich ervoor gooien waardoor de wedstrijd eindigt in een 1-1 gelijkspel die de verhoudingen mijns inziens goed weergeeft.

Andermaal een compliment voor de jongens want met drie jongens uit 2008 en de rest uit 2007 standhouden tegen jongens uit 2005 en 2006 is gewoon een knappe prestatie. Volgende week zaterdag staat er een competitiewedstrijd gepland, uit tegen Sleeuwijk JO15-1 maar het is uiteraard weer afwachten wat de nieuwe regels zullen gaan worden.