Rijsoord JO17-1 - Rijsoord JO15-1 0-3

Vriendschappelijk potje tussen JO17-1 en JO15-1

RIJSOORD – Zaterdag 8 januari 2022 stond de eerste wedstrijd op het programma, vriendschappelijk tegen onze clubgenoten van JO17-1 die getraind worden door Jan & Ed en voor de winterstop op een verdienstelijke 3e plaats zijn geëindigd in de 3e klasse. Een wedstrijd ook tussen vrienden maar ook tussen de gebroeders Soares.

Afgelopen donderdag hadden wij voor het eerst sinds 25 november weer eens getraind dus de kans op terugval in conditie was groot. Dit lijkt echter mee te vallen omdat een aantal jongens de discipline heeft gehad om voor zichzelf te lopen. Dat is op zich al een compliment waard en tekent de mentaliteit van de jongens.
Met Matin, Daniel en Steijn als eerste wissels gingen wij om 10.30 uur in de witte shirts op het gras van het B-veld onder leiding van scheidsrechter Daniel en grensrechter Jan van start.

Vanaf het eerste fluitsignaal is het strijdplan van JO17-1 duidelijk aangezien zij zich terugtrekken als wij in balbezit zijn. Een bijzonder strijdplan wat ervoor zorgt dat wij veel balbezit hebben maar op de verkeerde plekken van het veld en een JO17-1 wat loert op de counter. Het eerste kwartier oogt daardoor als een gezapig potje aangezien er niet veel gebeurd. Enige gevaar van JO17-1 is een balletje wat Noah glijdend niet goed verwerkt maar de inzet daaropvolgend is te zacht waardoor Sjoerd deze uit de doelmond kan werken. Na een minuut of 13 speelt Lucas zijn directe tegenstander Tom aan de linkerkant uit en geeft de bal voor op Sem. Het schot van Sem lijkt iets te zacht maar gelukkig toch te lastig voor de keeper want die kan de bal niet klemmen waardoor de rebound voor Koen is: 1-0. Ondanks de 1-0 achterstand voor JO17-1 blijft het strijdplan hetzelfde hetgeen niet echt tot kansen leidt behalve één uitbraak over links die onbesuisd wordt overgeschoten. In de laatste minuut kegelt de keeper Quinten omver maar de verder prima fluitende Daniel ziet hier niets in.

In de rust zoeken we een warme kleedkamer op want ondanks een 1-0 voorsprong kunnen we niet tevreden zijn. Tweede helft besluiten we om veel meer te gaan wisselen van positie en een veel hoger tempo gaan spelen.

Tweede helft gaat ook JO17-1 meer druk zetten naar voren dus dat zorgt ervoor dat het in ieder geval wat dynamischer oogt op het veld. Na een minuut of zes wordt Matin weggestoken door Sem en het is Matin die een fair en hard duel uitvecht met Lennard. Matin kan nog tot een schot komen met links maar deze wordt geblokt. De daaropvolgende corner wordt weggewerkt en het is Steijn die tot een schot kan komen die de keeper weet te redden. JO17-1 laat zich nu ook nadrukkelijker gelden en wij komen goed weg met twee schoten die op de bovenkant van de lat eindigen. Ondertussen had trainer Jan zichzelf ook in de verdediging gezet ;-). In de 26e minuut komen de in de rust besproken positiewisselingen goed tot uiting. Het is de ingezakte spits Sem die ‘fotomodel’ Brent over de rechterkant wegstuurt, Brent weet de bal met een uiterste krachtinspanning en een verdediger in zijn nek nog voor te zetten. De keeper weet de voorzet nog aan te raken maar recht in de voeten van de naar binnen getrokken linksbuiten Lucas die netjes de 2-0 binnen tikt. In de 32e minuut is er een mooie actie van Daniel maar zijn schot spat uiteen op de kruising. Een minuut later gaat er iets mis in de opbouw van JO17-1 en ook in de slotminuten van de wedstrijd is Lucas nog alert en chipt de bal met zijn linker in het doel: 3-0. Het slotakkoord had voor Matin kunnen zijn want andermaal in een hard duel met Lennard weet hij tot een schot te komen maar de bal wordt goed gered door de keeper. Eindstand 3-0.

Aan het programma voor volgende week zaterdag wordt gewerkt. Tot dinsdag!