Rijsoord JO15-1 - Wieldrecht JO15-1 7-1

Rijsoord JO15-1 op dreef tegen Wieldrecht

RIJSOORD – Zaterdag 18 december 2021 stond er weer een vriendschappelijke wedstrijd op het programma, thuis tegen Wieldrecht JO15-1 die op een verdienstelijke 5e plaats staan in de hoofdklasse A. We moesten vandaag helaas onze snotterige aanvoerder Matin missen dus we gingen onder het toeziend oog van een paar ouders op het parkeerterrein met 13 man op het gras van veld B aan de wedstrijd beginnen. Een leuke bijkomstigheid was dat wij Daniel van Houdt als scheidsrechter hadden, een jongen waar ik in de jeugd mee heb gevoetbald en die zich heeft aangemeld bij Rijsoord om af en toe te fluiten om zo het tekort aan arbiters op te lossen. Chapeau! Jan was uiteraard weer aanwezig als grensrechter.

Na vijf minuten spelen komen wij al op een 1-0 voorsprong. Het is Brent die de bal diep geeft op Sem en Sem alleen voor het doel is een garantie op goals. Hij schuift de bal dan ook rustig langs de keeper. In de 8e minuut gaat Quinten er goed langs op rechts, geeft een mooie voorzet die weggewerkt wordt maar het is Sem die vanaf rand 16 kan binnen schieten: 2-0. We vinden hierna een aantal keren goed de ruimte achter de verdediging zeker met de snelheid van Lucas maar tot grote kansen komen we niet. Uit een corner van Sven weet aanvoerder Brent nog wel een goed schot los te laten maar de keeper brengt even goed redding. Na goed werk van Lucas aan de linkerkant weet Sem een voorzet los te laten en het is Quinten, de kleinste man van het veld, die als Michael Jordan in zijn beste dagen in de lucht blijft hangen en prachtig tegendraads weet in te koppen: 3-0. Wieldrecht weet even niet waar ze het moeten zoeken want we winnen overal de duels op het veld, ook na een corner van Sven is Mitch de meest alerte en daardoor in twee pogingen binnen schiet: 4-0. Net voor rust steekt Sem Daniel alleen voor het doel maar de keeper brengt hier goed redding. Overigens heeft Wieldrecht een aantal handige en snelle voetballers maar onze verdedigers Thijmen (op zijn nieuwe voetbalschoenen), Goesie, Mitch en Steijn zitten er kort op met goede rugdekking van Sjoerd.

In de rust kunnen we gelukkig even opwarmen in een kleedkamer en ons klaar maken voor de 2e helft.

In de 8e minuut van de tweede helft is de eerste kans wederom voor Rijsoord maar het gekrulde schot van Sem met links gaat net naast. Sem had vrijdags al geappt dat hij fit was en dat was te merken want na een individuele actie schiet hij mooi de 5-0 binnen. Na goed druk zetten van Lucas op de keeper, laat de keeper de bal los waarna andermaal Sem de bal in het lege doel kan schuiven: 6-0. Een schot van Wieldrecht wordt keurig gepakt door Noah en ook een één tegen één situatie beslist Noah in zijn voordeel. Quinten stuurt vervolgens Lucas in de diepte en Lucas doet eigenlijk alles goed maar de bal gaat net voorlangs. In de 34e minuut redt Wieldrecht de eer, bij een voorzet vanaf rechts zijn wij niet scherp en kan de bal bij de tweede paal worden ingetikt. Brent heeft vervolgens nog een mooie individuele actie over links maar de keeper weet andermaal goed te redden. Het slotakkoord is voor Rijsoord want in de laatste minuut stuurt Brent Koen diep, Koen snijdt goed naar binnen en legt de bal af op Sem die uiteraard binnen schiet: 7-1 en zijn 5e goal. In de laatste seconde rammelt Noah nog een schot uit het doel.

Mooie overwinning tegen een goede tegenstander en daarmee een leuke afsluiter van de eerste seizoenshelft. We hebben nu drie keer tegen een hoofdklasser gevoetbald (één gewonnen, één gelijk (Pelikaan) en één nipte nederlaag (Spirit)) maar belangrijker nog is dat wij driemaal niet de mindere ploeg waren dus dat biedt perspectief voor de 2e seizoenshelft.

Vanwege de nieuwe Corona regels zijn wij weer genoodzaakt tot onderlinge potjes dus wij gaan zaterdag 8 januari 2022 om 10.30 uur oefenen tegen Rijsoord JO17-1.