Rijsoord JO15-1 - Spirit JO15-1 1-2

Rijsoord JO15-1 oefent tegen hoofdklasser Spirit

RIJSOORD – Zaterdag 11 december 2021 stond er een vriendschappelijke wedstrijd op het programma, thuis om 10.30 uur tegen hoofdklasser Spirit. Nog steeds kan er helaas niet getraind worden maar erg leuk is het om te zien dat diverse spelers voor zichzelf hardlopen om een beetje fit te blijven.
Onder toeziend oog van een aantal ouders in de ‘steeg’ en onder leiding van scheidsrechter Piet en grensrechter Jan gingen wij zonder VAR Shams en de zieke Steijn in een heerlijk zonnetje van start op het kunstgras van veld D.

Na vijf minuten is de eerste kans voor Rijsoord want het is Brent die Matin goed weg stuurt maar zijn schot is te zacht om de keeper echt in verlegenheid te brengen. Ook Spirit laat een schot los maar die wordt goed gepakt door Noah. In de 8e minuut is er een mooie vrije trap van Mitch waar Brent zijn hoofd achter kan zetten maar ook deze is voor de keeper. Hierna is er een mooie één-twee tussen Sem en Sven waarbij de laatste net voorlangs schiet. Na een klein kwartier worden Matin en een speler van Spirit door Piet van het veld gestuurd wat mijns inziens een beetje overdreven werd beoordeeld. Spirit moest helemaal een beetje wennen aan de stijl van Piet aangezien hij het niet op prijs stelt dat er gereageerd wordt op zijn beslissingen. De trainer van Spirit die zelf in de talentenklas zit van de KNVB-scheidsrechters stoorde zich hier aan wat te begrijpen valt. In de 16e minuut komen wij op een 0-1 achterstand door een breedtepass die onderschept wordt en goed wordt afgemaakt. In de 27e minuut is er een geweldige uithaal van Brent die onhoudbaar achter de doelman valt: 1-1. Matin wordt vervolgens over links weggestuurd en weet een mooie voorzet te geven op Daniel die net naast kop. Rust!

Vanwege de lekkere zon blijven wij in de rust op het veld en kunnen we terugkijken onder het genot van thee van Shams op een prima eerste helft tegen een goede tegenstander. Thijmen heeft ondertussen tijd om zijn schoenen aan elkaar te plakken. Een kwaal waar Koen ook last van heeft gehad.

In de tweede helft is de eerste kans voor Sem die bijna het laconieke optreden van de keeper kan afstraffen. Na 11 minuten komen wij op een 1-2 achterstand omdat er een groot gat valt aan onze linkerkant, er volgt een goede voorzet waarna er vooral veel gekeken wordt naar de bal maar weinig wordt gehandeld. In de 15e minuut krijgen wij op een uitstekende positie een vrije trap maar Mitch raakt de bal helemaal verkeerd waardoor deze meters naast gaat. Brent zet Sem alleen voor het doel maar zijn schot gaat rakelings naast. Ondertussen is er weer een speler van Spirit afgestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding. Ook een schot van Daniel treft geen doel. Na een corner van Sven gaat ook een schot van Brent net over. In de slotminuten is er andermaal een akkefietje tussen Piet en de keeper waarna Piet besluit om de keeper eraf te sturen wat reden is voor de trainer van Spirit om te stoppen.

Helaas eindigde de sportieve wedstrijd daardoor voortijdig terwijl de 2-2 binnen handbereik was. Het grootste compliment kregen wij van de trainer want die bevestigde wat wij eigenlijk al wisten maar dat wij absoluut hoofdklasse waardig zijn. We verliezen niet veel maar als we verliezen, gebeurt dat met 1 doelpunt verschil wat dus duidelijk maakt dat wij niet snel weggespeeld worden. Het geluk moet gewoon een keer onze kant opvallen zoals dat vandaag bij Max Verstappen gebeurde. Leuk was het nog dat wij Kay van de voetbaldagen tegen kwamen bij de tegenstander.

Volgende week zaterdag spelen wij thuis tegen hoofdklasser Wieldrecht JO15-1. Tot zaterdag.