Groot Ammers JO15-1 – Rijsoord JO15-1 2-9 (ruststand 0-4)

JO15-1 zes keer op rij ongeslagen in competitie

GROOT AMMERS – Zaterdag 4 december 2021 stond de 10e en laatste wedstrijd van de najaar competitie op het programma, uit tegen Groot Ammers een ploeg waar wij thuis zeer gemakkelijk van wonnen (8-1) maar welke niet onderschat mocht worden omdat ze vorige week vrij onverwacht van Kozakken Boys wonnen.

We hebben al verschillende Corona varianten gehad maar deze zaterdag mochten wij gaan voetballen terwijl wij niet konden trainen de week voorafgaand. De KNVB heeft besloten om een onderscheid te maken tussen prestatief (A-categorie) en recreatief (B-categorie). De wedstrijden in de A-categorie zijn allemaal afgelast en de wedstrijden in de B-categorie mogen doorgaan want daar ligt de intensiteit niet zo hoog. Wij zijn B-categorie dus uiteraard ben ik daar heel blij mee maar ze moesten eens weten hoe hoog onze intensiteit is tijdens wedstrijden en trainingen.

Helaas zonder onze vaste grensrechters Jan & Joff maar gelukkig wilde Ilmars weer helpen. Bedankt! Ook VAR Shams was hoogst uitzonderlijk vanwege privéomstandigheden niet aanwezig maar Lydia (1e helft) en Maus (2e helft) ontpopten zich tot waardige vervangers.

Met Koens, Thijmen en Sven als eerste wissels beginnen we erg onrustig aan de wedstrijd, veel balverlies en weinig positiespel. Toch komen wij na een verdwaalde diepe bal van Brent op 0-1 want het is Sem die van ver de bal langs de uitkomende keeper speelt. In de 11e minuut is er een vrije trap van Sjoerd die door de keeper wordt gehouden. In de 15e minuut is Brent een beetje aan het rommelen op de rand 16 maar hij haalt opeens hard uit welke onhoudbaar is voor de keeper: 0-2. Hierna geeft Mitch een mooie diepe bal op Lucas die de bal ook weet te koppen maar de keeper weet er net zijn hand nog tegen aan te krijgen. In de 23e minuut komen wij op 0-3 door Daniel die een mooie individuele actie van de goed spelende Sven weet binnen te tikken. In de 29e minuut moet Noah voor het eerst in actie komen en die doet dat zeer kundig. In de 30e minuut is de mooiste aanval van de eerste helft: het is Thijmen die opkomt en de bal speelt naar Sven, Sven tikt de bal goed door naar Koen die met zijn nieuwe schoenen een schitterende voorzet aflevert op de inlopende Lucas die mooi binnen kopt. Rust!

Ondanks de 0-4 voorsprong zijn wij in de rust niet tevreden. Het spel is erg onrustig, jongens houden zich niet aan de basis afspraken zoals ballen afleggen als je met je rug naar het doel staat en er is bijna geen sprake van positiespel. Geen idee of wij meegaan in het povere spel van de tegenstander of dat ze er nu al last van hebben dat ze niet getraind hebben.

In de eerste minuut van de 2e helft is er een mooie individuele actie van Brent over links die echter te ver wordt doorgevoerd waardoor het een prooi wordt voor de keeper. Hierna is er een goed schot van Daniel uit de draai maar die wordt gehouden door de keeper. Ook een schot van Matin wordt gekeerd door de keeper. Ook een goede voorzet van Koen wordt iets te wild door Brent afgerond waardoor de keeper kan redden. Hierna is het precies andersom: een mooie actie van Brent over links komt bij Koen maar diens inzet komt op de buitenkant paal. In de 10e minuut komt Groot Ammers door een verdwaald afstandsschot op 1-4 maar gelijk daarna is het Brent die de 1-5 maakt na een goede voorzet van Matin die dat vervolgens beiden in de camera vieren. Groot Ammers komt zelfs op 2-5 door ongeconcentreerdheid bij een corner. In de 17e minuut is Sven er klaar mee en schiet genadeloos hard de 2-6 binnen. In de 20e minuut schiet Groot Ammers in eigen doel: 2-7. In de 25e minuut krijgen wij na een overtreding op Daniel een penalty. Normaal gesproken is Matin de nemer maar die zat naast mij op de bank. Koen mocht zijn goede wedstrijd bekronen met een goal maar zijn schot eindigde helaas op de lat. We komen toch op 2-8: Lucas wordt weggestuurd door Brent en blijft rustig voor de keeper met zijn linkerbeen. Vlak voor tijd komen wij op 2-9. Het is Lucas die zijn hoofd riskeert maar wel net op tijd is waardoor hij daarna zijn derde treffer kan binnen schieten.

Positief is dat wij inmiddels zes wedstrijden in de competitie ongeslagen zijn en daarmee vrijwel zeker op de 2e plaats zullen eindigen. Negatief is dat wij veel te veel uit de wedstrijd zijn gehaald door onze mindere tegenstanders. Een beetje testosteron is goed maar dit was een beetje overdreven van een aantal spelers. Volgende week zaterdag spelen wij thuis tegen hoofdklasser Spirit JO15-1. Tot zaterdag.