Winst voor Rijsoord

Nuttige oefenwedstrijd in Nieuw-Lekkerland

door Wim de Rooij

 

Rijsoord heeft zaterdagmiddag een nuttige oefenwedstrijd in en tegen Nieuw-Lekkerland gespeeld. De tegenstander speelt tegenwoordig in de eerste klasse B en is daar terug te vinden op de zesde plaats. Het was alweer enkele jaren geleden dat beide ploegen elkaar hadden ontmoet en dus werden in de bestuurskamer de nodige herinneringen opgehaald. Het was in 2017 dat Rijsoord in Nieuw-Lekkerland de kampioen van de eerste klasse C werd en promoveerde naar de hoofdklasse. Maar herinneringen zijn niet de actualiteit en daar ging het vandaag om. Rijsoord wist de wedstrijd met 2-4 te winnen en achteraf bekeken was het voor beide teams een nuttige oefenwedstrijd.

Rijsoord in 2017 kampioen in Nieuw-Lekkerland

Trainer Clemens Bastiaansen had Stefan Havelaar naast Angelo Ravenberg in het centrum van de verdediging gezet, waarmee Havelaar zijn verkiezing in de basis meer dan waarmaakt en een vaste plek lijkt te hebben afgedwongen. Door de omzettingen in de verdediging kon Lorenzo Braaf doorschuiven naar het middenveld. Thomas Fernandes stond in het doel. Kennelijk moest Rijsoord nog even wennen aan het kletsnatte weer, want al binnen drie minuten keken de Kraaien tegen een achterstand aan. William Darjij brak op rechts door en met een lage schuiver passeerde hij doelman Fernandes; 1-0. Echter hierna pakte Rijsoord de draad op en wist het enkele kansjes te creëren zonder echt gevaarlijk te worden. Na een twintig minuten kwam Rijsoord toch op gelijke hoogte door een doelpunt van Danny Haasdijk; 1-1. Gazar Dermendjan speelde de bal diep op Jayson Donk die de bal van rechts voor het doel bracht en voor Danny Haasdijk was het daarna vrij eenvoudig om de doelman van Nieuw-Lekkerland te passeren. Overigens was Haasdijk ook bij de twee doelpunten daarna betrokken. Eerst was het na drie minuten na de gelijkmaker toen Haasdijk met een dieptepass Gazar Dermendjan in de gelegenheid stelde om de 2-1 te maken en zeven minuten voor het einde was het weer Haasdijk, die nu uit een vrije schop Dermendjan de 3-1 liet aantekenen. Overigens werd dit doelpunt met het hoofd gescoord en was het een juweeltje om te zien. Net als in het begin van de wedstrijd was Rijsoord aan het einde niet echt scherp en kon Sven Schilders vrij eenvoudig de 2-3 aantekenen.

 

Na de rust pakte een ongewijzigd Rijsoord de draad weer op, alhoewel het niveau af en toe wel wat wegzakte. Nieuw-Lekkerland viel wat meer aan, maar kon geen echte vuist maken. Na acht minuten had Gazar Dermendjan de wedstrijd ‘in het slot’ kunnen gooien, maar zijn inzet op een voorzet van Nick Ruigrok was te zwak. Met nog een half uur wisselde Clemens Bastiaansen in één keer vijf spelers en kwam ook de reservebank aan spelen toe. Een kwartier voor het einde was er voor de thuisploeg een grote kans op de gelijkmaker, maar jeugdspeler Rafaël de Jong schoot voor een leeg doel voor langs. Acht minuten voor het einde was het pleit beslecht toen Danilo Alkema na enkele pogingen van andere spelers de bal wel in het doel wist te leggen; 2-4. Het zou ook de eindstand van de wedstrijd zijn.

 

Trainer Clemens Bastiaansen was na afloop van de wedstrijden tevreden: “Ja, blij dat we hebben kunnen spelen ondanks weekje niet trainen. Na snelle 1-0 achter hebben we vooral aan de bal goed gespeeld en kwamen terecht op voorsprong. Een paar kansen hebben we onbenut gelaten en vlak voor rust had de tegengoal niet gemogen. De tweede helft was het tempo aan de bal wat lager en hadden we sneller 4-2 kunnen maken. We gaan deze week eenmaal trainen op de woensdagmiddag om 16.00 uur en zaterdag hebben we hopelijk weer een wedstrijd. We doen er alles aan om fit te blijven, want we willen vanaf januari onze huid weer zo duur mogelijk verkopen.”

 

Volgende week ligt het competitieprogramma helemaal stil en op dit moment zijn er enkele opties voor een wedstrijd voor de Kraaien. Later deze week zal bekend worden wie de tegenstander van Rijsoord wordt. Echter ook dan zijn de toeschouwers niet welkom bij deze wedstrijd.

 

Opstelling: Thomas Fernandes – Angelo Ravenberg (60. Guillermo Pinas) – Danilo Alkema – Stefan Havelaar (60. Claudio Barros) – Lorenzo Braaf – Jayson Donk – Jardel Drenthe (60. Makeko Koroma)– Gianni Straal © – Nick Ruigrok – Gazar Dermendjan (60. Romano Niamut) – Danny Haasdijk (60. Shamir de Jesus).

Leave a Reply