Rijsoord - JO15-1 = Stedoco JO15-1 2-2

Rijsoord JO15-1 en Stedoco JO15-1 weer aan elkaar gewaagd

RIJSOORD – Vier dagen na de uitwedstrijd (eindstand 2-2) stond zaterdag 27 november 2021 de thuiswedstrijd voor de competitie op het programma tegen Stedoco. Afgelopen dinsdag gingen wij met een kater weg uit Hoornaar omdat wij tot de 29e minuut in de 2e helft met 0-2 voor stonden.

Vrijdagavond waren er weer strengere Corona maatregelen aangekondigd en dat merkten wij voor het eerst bij de ingang van Rijsoord aangezien daar om een QR-code werd gevraagd door Scheurwater Security. Zonder Youri maar met een herstelde Daniel was de selectie weer compleet hoewel dat weinig scheelde omdat Sjoerd een behoorlijk smakker maakte op de nieuwe spekgladde betonplaten die rond veld B liggen. Gelukkig hield hij er niet meer dan een stijve knie aan over.

Onder toeziend oog van een aantal die hard supporters in de Mauritsweg gingen wij om 10.30 uur starten op het kunstgras van veld D onder leiding van scheidsrechter Piet en grensrechter Jan. Na tien minuten komen wij op een bijzondere 0-1 achterstand want de goal valt na een corner van onze kant. Koen legt de bal echter te kort terug op Brent waardoor Stedoco een mooie counter kan plaatsen wat resulteert in een doelpunt. In de 14e minuut komen wij gelukkig alweer gelijk want het is Matin die de bal diep speelt op Sem die de bal met links schiet, welke vervolgens van richting veranderd en achter de doelman valt: 1-1. In de eerste helft is het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd waarbij wij nog een schot van Brent op doel hebben en een kopbal van Mitch maar beide ballen zijn makkelijke prooien voor de keeper. Een verkeerde geraakte bal van Goesie wordt nog vakkundig verwerkt door Noah waardoor we met een 1-1 stand gaan rusten.

In de rust is het wel een beetje ‘armoede’ omdat wij geen kleedkamer hebben en het was al koud en het begint nu ook te regenen. Na een korte terugblik op de eerste helft maar snel verder gegaan met een rondo.

In de tweede helft blijft het een gelijk opgaande wedstrijd waarbij wij iets meer voor het doel verschijnen van Stedoco. Een voorzet van Matin is echter te scherp voor Lucas, een schot van Sem gaat net over en de keeper van Stedoco heeft erg veel geluk als Sem druk op hem zet belandt de veroverde bal recht in zijn handen. Een afstandsschot middels een soort van karate kid achtige beweging van de uitstekend spelende aanvoerder van Stedoco zorgt ervoor dat we aan de bak moeten: 1-2. Brent heeft een schitterende individuele actie over links maar de keeper kan net op tijd redding brengen. Ook op een schot van Brent heeft de keeper een antwoord. Aan de andere kant brengt Noah goed redding op een afstandsschot en hebben we veel geluk bij een schot op de onderkant lat waarna Goesie de rebound middels een omhaal kan wegwerken. In de blessuretijd van de wedstrijd die overigens betwist werd door de trainer van Stedoco maar terecht was gezien de blessures van Mitch en Sem is het Lucas die een korte pass geeft op Matin aan de linkerkant van het veld, Matin geeft de bal voor, in het midden vecht Brent een duel uit met een verdediger die beiden de bal missen maar het is Sem die vrijstaat bij de tweede paal en de bal schitterend binnenschiet: 2-2.

Net als dinsdag een 2-2 gelijkspel waarbij nu Stedoco teleurgesteld zal zijn omdat onze goal in de laatste minuut valt. Over twee wedstrijden gezien is het krachtverschil echter minimaal tussen beide ploegen waardoor twee gelijke spelen mijns inziens terecht zijn.

Volgende week zaterdag staat er een competitiewedstrijd op het programma, uit om 10.15 uur tegen Groot Ammers maar het is de vraag wat de KNVB gaat doen aangezien er niet meer getraind mag worden.