Stedoco - Rijsoord 2-2

Onnodig puntenverlies JO15-1

RIJSOORD – Dinsdag 23 november 2021 stond eindelijk de inhaal competitiewedstrijd op het programma, uit tegen Stedoco (= sterker door combinatie) in the middle of nowhere genaamd Hoornaar. Stedoco heeft pas drie competitiewedstrijden gespeeld terwijl wij er al zeven hebben gespeeld. Belangrijkste reden hiervoor is het hoge aantal Corona besmettingen die ontstaan zijn na het KNVB-bekerduel tussen Stedoco (derde divisie) en FC Utrecht op dinsdag 26 oktober.

Zonder onze vaste grensrechters Jan & Joff maar gelukkig met Ilmars en zonder de schoolgaande Youri en zieke Daniel gingen wij om 19.00 uur van start op het ongelijke gras van een goed verlicht bijveld. Na drie minuten komen wij al op een 0-1 voorsprong door een afstandsschot van Sem die over de niet al te grote keeper heen zeilt. Na 15 minuten komen wij zelfs op een 0-2 voorsprong. Na een pass van Thijmen is het andermaal Sem die zijn directe tegenstander uitspeelt en met buitenkant rechts de bal inschiet. Eigenlijk komen wij totaal niet in de problemen want het is Brent en Sven die heersen op het middenveld. We hebben nog twee kleine kansen om de voorsprong te vergroten: Lucas wint het luchtduel van de keeper maar de bal strandt in de doelmond en de voorzet van Matin op Lucas is iets te scherp waardoor we met een 0-2 voorsprong gaan rusten.

In de rust hebben we benadrukt dat we er nog niet zijn en dat we gewoon moeten blijven voetballen. De spitsen dienen de ballen voorin vast te houden zodat de middenvelders kunnen aansluiten om tot kansen te komen.

Zoals verwacht zet Stedoco iets meer druk naar voren maar door goed verdedigingswerk hoeft Noah niet in actie te komen. Spel wordt iets grimmiger waarbij vooral de clubscheidsrechter in gebreke blijft. Wij zouden aanstellers zijn maar Mitch moest toch echt gewisseld worden vanwege een behoorlijke overtreding en ook Sem kreeg een aantal tikken. Ook de trainer en de merkwaardig genoeg aanwezige thuis supporters laten zich niet van hun meest sportieve kant zien maar dat hoort er tegenwoordig helaas bij. Eigenlijk zijn de grootste kansen voor ons. Lucas kan met een paar man achter zich aan alleen op het doel afgaan maar deze bal wordt licht aangeraakt door de keeper waardoor deze net naast gaat en het schot van Quinten gaat net over. In de 29e minuut zijn wij niet scherp waardoor een speler van Stedoco alleen voor Noah komt, de eerste weet Noah nog te redden maar de tweede is ook Noah te machtig: 1-2. Stedoco gelooft er weer in en krijgt in de laatste minuut een hele makkelijke vrije trap waar Noah zich helaas op verkijkt waardoor de bal recht in de voeten van Stedoco komt die de 2-2 binnen schiet.

Uiteindelijk onnodig puntverlies maar we hebben zelf kansen gehad voor de 0-3 en dan had je helemaal geen last gehad van de supporters of van de scheidsrechter.

Zaterdag spelen wij andermaal tegen Stedoco maar nu thuis om 10.30 uur. Tot zaterdag!