Rijsoord JO15-1 - Kozakken Boys JO15-1 3-1

Rijsoord JO15-1 kort op tegenstander en houdt punten in Rijsoord

RIJSOORD – Zaterdag 20 november 2021 stond de 7e competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen Kozakken Boys waar wij precies vier weken geleden met 1-0 van verloren. Een degelijke ploeg met een goede keeper en razendsnelle flankspelers spelend in een 1-4-4-2 formatie. Wij speelden hierdoor in een 1-3-4-3 samenstelling waarbij Sjoerd doorschoof naar het middenveld. Cruciaal was vandaag om bij balbezit van de Kozakken ontzettend kort op de tegenstander te zitten, zowel op het middenveld zodat de dieptepass niet gespeeld kon worden en achterin om de flankspelers niet op gang te laten komen.

Om 10.30 uur gingen wij van start op het gras van het B veld wat deze zomer opnieuw ingezaaid is en blijkbaar had de gemeente afgelopen week het gras geverticuteerd wat betekent dat er gaten in het gras zijn gemaakt om de groei te bespoedigen. Ik ben uiteraard geen kenner maar deze gaten waren mijns inziens veel te groot wat het spelen erop niet bevorderde.

Vanwege de verscherpte Corona regels mochten er helaas geen supporters aanwezig zijn op de club. Een aantal ouders stonden ‘heerlijk’ achter het hekwerk te kijken en we hebben gelukkig altijd VAR Shams nog voor de beelden.
Onder leiding van scheidsrechter Piet en grensrechter Jan gingen wij van start. Het eerste kwartier speelt zich vooral op het middenveld af, alleen Noah moet éénmaal redding brengen bij een dieptepass welke hij goed weet te onderscheppen. Na 15 minuten is het Matin die goed doorgaat over de rechterkant en een mooie voorzet weet te geven. Een Kozak verdedigt uit maar op de rand 16 neemt Brent deze bal gelijk op zijn slof welke onhoudbaar achter de keeper verdwijnt: 1-0. Nog geen minuut later is het na geklungel in de defensie van Kozakken Boys en alertheid van Matin zelfs 2-0. Inmiddels is Koen helaas geblesseerd uitgevallen maar hebben wij zwaar de overhand waarbij vooral de net ingevallen Sem zich laat gelden. Over links wordt hij twee keer weggestoken door Brent, de eerste bal van Sem wordt in het doelgebied geblokt en de tweede bal maakt hij mooi af maar wordt afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. In de 24e minuut komen we toch op 3-0 door een strakke corner van Sjoerd op Mitch die de bal weet te verlengen. Bal komt binnenkant paal, wordt nog met een hand aangeraakt maar Piet fluit voor een goal. Hierna kunnen wij de wedstrijd definitief in het slot gooien want andermaal na geklungel in de defensie kan Sem alleen op het doel afgaan maar de keeper brengt goed redding. Helaas schat Noah een houdbare vrije trap van Kozakken Boys verkeerd in waardoor wij met een 3-1 voorsprong gaan rusten. Geen man overboord maar het geeft Kozakken Boys net even het idee dat er nog iets mogelijk is.

Zoals verwacht gelooft Kozakken Boys er nog in en geven ze veel druk naar voren. Wij geven echter niets weg dus kansen ontstaan er bijna niet. Thijmen zit zo kort op de nummer 11 dat hij geen moment lekker in de wedstrijd kan komen en anders zijn altijd de goed spelende Goesie en Mitch er nog. Naast Koen is inmiddels ook Steijn uitgevallen met een blessure. Wij krijgen ook geen grote kansen maar wel een aantal mogelijkheden: een kopbal van Matin strandt in de doelmond, een schot met links van Brent wordt gered door de keeper, een vrije trap van Mitch wordt in twee pogingen gekeerd door de keeper en ook een afstandschot van Matin wordt gered door de keeper. De nummer 11 heeft eigenlijk maar één kans en die schiet hij naast. Na vijf minuten blessuretijd fluit Piet af.

We hebben 70 minuten kort gezeten op onze tegenstander wat geresulteerd heeft in een verdiende overwinning tegen een goede tegenstander waardoor wij de druk op koploper de Alblas houden.

Dinsdag spelen wij om 19.00 uur uit in Hoornaar tegen Stedoco JO15-1. Tot dinsdag!

Leave a Reply