Vootbeschouwing

Voorbeschouwing Smitshoek – Rijsoord

RIJSOORD – Het zat er eigenlijk al een tijdje aan te komen maar afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. De eerste overwinning van de “kraaien” in de competitie was een feit. Concurrent Achilles ‘29 werd met een 2-0 nederlaag terug naar Groesbeek gestuurd. Een mooie opsteker voor de selectie van Clemens Bastiaansen.

Met veel enthousiasme werd het thuispubliek na het laatste fluitsignaal deelgenoot gemaakt van het “feestje” wat op het veld werd gevierd. Zo’n feestje smaakt natuurlijk naar meer. Maar de realiteit zal anders zijn. De komende weken is publiek even niet welkom bij de voetbalwedstrijden. De noodzakelijke aanscherping van de “coronaregels” is hier debet aan en daar hebben we helaas allemaal mee te maken. Laten we hopen dat na 4 december het weer wel mogelijk zal zijn om de wedstrijden langs de lijn of op de tribune bij te wonen. De komende weken zal dat uit gaan wijzen.

Deze zaterdag speelt ons eerste elftal in ieder geval een uitwedstrijd in en tegen Smitshoek. De ploeg van Edwin de Koning won vorige week uit bij Capelle hun wedstrijd met 1-3 waardoor zij aansluiting met de kop van het klassement realiseerden. Smitshoek, met voormalige prof-pelers Luigi Bruins en Guyon Fernandes in de gelederen heeft duidelijk de ambitie om nog een stap omhoog te willen zetten daar waar Rijsoord kijkend naar de huidige stand op de ranglijst alles in het werk zal moeten stellen om in de hoofdklasse te blijven. En dat vertrouwen in een goede afloop is er gelukkig nog steeds.

Of Rijsoord er deze zaterdag in slaagt om net als de laatste twee weken punten bij te laten schrijven zullen we rond half 5 weten. Spelers en staf worden in ieder geval weer veel succes gewenst. De wedstrijd in Smitshoek begint om 14.30 uur en er zal op Radio Ridderkerk regelmatig vanuit de studio naar Smitshoek worden geschakeld om op de hoogte te worden gebracht van wat er op het veld gebeurd. (www.rtvridderkerk.nl)