Voorbeschouwing

Voorbeschouwing Rijsoord – Achilles’29

RIJSOORD – Eindelijk is Rijsoord van de nul af. In de 10e wedstrijd van deze competitie werd het eerste punt behaald. Eigenlijk een knappe prestatie omdat in de wedstrijd vorige week tegen DHSC ruim een uur lang met een man minder op het veld gespeeld moest worden. Danny Haasdijk was de ongelukkige die met een rode kaart de wedstrijd moest verlaten en zal zaterdag dan ook zeker niet aan de aftrap verschijnen vanwege een schorsing.

Rijsoord toonde karakter en veerkracht om na een 0-1 achterstand ‘gewoon’, en ook nog eens verdiend, de gelijkmaker te scoren.

Nu is het zaak om dat goede gevoel mee te nemen naar de wedstrijd tegen het Groesbeekse Achilles’29. Een ploeg die de laatste jaren, net als Rijsoord, moest strijden om degradatie uit de hoofdklasse te voorkomen. Met inmiddels een nieuwe trainer, Patrick Pothuizen volgde de op non-actief gezette trainer Ruud Kaiser op, zijn de eerste overwinningen geboekt. Verrassend werd eerder gewonnen van sc Feyenoord en vorige week werd van directe concurrent Spijkenisse met 3-1 gewonnen.

Ook Achilles neemt dus het goede gevoel mee naar de Vlasstraat en zal zeker voor de volle winst willen gaan om de aansluiting met de middenmoot in de hoofdklasse te realiseren. Voor Rijsoord geldt natuurlijk dat men aast op de eerste overwinning om zo ook de aansluiting met de concurrenten niet te verliezen.

Twee jaar geleden wist Rijsoord beide onderlinge wedstrijden winnend af te sluiten maar inmiddels zijn er maar weinig selectiespelers van toen die daar bij waren. Dat geldt overigens voor beide selecties.

Kortom het belooft gewoon weer een spannende wedstrijd te worden. Spelers en staf worden uiteraard weer veel succes toegewenst.