Nieuw Lekkerland JO15-1 - Rijsoord JO15-1 0-4

0-4 winst voor Rijsoord JO15-1 bij Nieuw Lekkerland

Zaterdag 6 november 2021 gingen wij voor de derde maal dit seizoen de degens kruisen met Nieuw Lekkerland JO15-1. Vriendschappelijk hadden wij ze reeds met 3-0 verslagen en ook voor de competitie moesten zij het onderspit delven met 4-1.

Afgezien van het feit dat het leuk is om trainer te zijn van deze jongens, is het ook leuk om soms oude bekenden uit mijn jeugd tegen te komen. Zo sprak ik vorige week mijn oude teamgenoot uit de jeugd, Ali Fategh (broer van Sara Verbeek), nu kwam ik zowel mijn jeugdtrainer Bertus Duijnhouwer sr. en mijn oude teamgenoot uit de jeugd en het 1e elftal Bertus Duijnhouwer jr. tegen.

Steijn ontbrak vanwege een jarige opa. Na een paracetamol en een persoonlijke warming up van Youri kon aanvoerder Matin gelukkig gewoon starten. Op het sportpark Excelsior konden de supporters gelukkig een beetje uit de wind zitten op de tribune van het hoofdveld terwijl wij op het kunstgras gingen starten onder toeziend oog van VAR Shams en grensrechter Jan in zijn nieuwe jas van sponsor Autofirst Molenvliet.

Vanaf het eerste moment is het Rijsoord die dicteert: de eerste kans is voor Brent die met links kan uithalen na een slimme pass van Matin. Het schot met links kan echter gered worden door de keeper. In de 9e minuut komt de openingstreffer, na een mooie actie van Sem is het Daniel die zijn punt van zijn schoen achter de bal kan zetten waarna deze in de hoek verdwijnt: 0-1. In de 15e minuut is het andermaal Sem die dit keer Brent aanspeelt in de 16 meter, Brent speelt mooi zijn tegenstander uit en haalt hard uit: 0-2. Brent zat al een tijdje tegen een goal aan te hikken dus hopelijk volgen er meer de komende weken. Na een dieptepass van Mitch komt Lucas mooi van buiten naar binnen maar zijn schot mist curve waardoor deze in de handen van de keeper komt. Brent heeft nog een schot met links maar deze gaat net naast.

Met een geblesseerde Quinten die een behoorlijke tik had gekregen op zijn bovenbeen gingen wij de rust in. Voor de wedstrijd hadden wij twee doelstellingen: hard werken en allemaal meedoen in balbezit en eigenlijk konden wij tevreden terugkijken op beide doelstellingen. Wel benadrukt dat onze 2e helft over het algemeen minder is dan onze 1e helft dus we moesten er wel voor zorgen dat we snel de derde goal zouden maken want dan zit de wedstrijd op slot.

Na vier minuten gebeurt dit en ook nog via de mooiste aanval van de wedstrijd: het is Lucas die op kan komen over onze linkerkant, een pass geeft op de diepgaande Brent waarna Lucas de bal terugkrijgt en breed kan leggen op de inkomende Sem die genadeloos hard afrondt: 0-3. Lucas is op dit moment in de wedstrijd moeilijk tegen te houden voor zijn tegenstander. Tweemaal breekt hij door en tweemaal wordt hij onreglementair gestuit net buiten de zestien. Zowel de vrije trap van Sem als van Sjoerd missen helaas de echte overtuiging om de keeper te verschalken. Hierna probeert Lucas het zelf maar na een mooie individuele actie strandt hij op de keeper. In de 16e minuut komen wij toch op 0-4: het is Sem die de bal verovert op zijn tegenstander en met veel gevoel schiet hij de bal met zijn linker binnen. Vervolgens zijn er nog vele kansen om de score uit te breiden: een schitterende individuele actie van Brent wordt afgerond met een schot net over, Matin wordt dusdanig uit zijn evenwicht getrokken dat een penalty terecht was, Matin blijft echter op de been waarna zijn schot geblokt wordt, een vrije trap van Goesie gaat naast en schoten van Sem en Daniel gaan over. De laatste tien minuten kan de geblesseerde Quinten nog invallen.

Al met al een prima wedstrijd van onze kant met mooie goals maar ook met een clean sheet dus compliment voor Noah en zijn verdedigers wat gevierd werd in de kleedkamer met chocolade van Quinten (lees Mitonja).

Volgende week zaterdag hebben wij geen competitie dus zijn we lekker vrij.