Rijsoord JO15-1 en Oud Alblas JO15-1 delen de punten

RIJSOORD – Na het teleurstellende resultaat vorige week tegen Kozakken Boys stond zaterdag 30 oktober 2021 de 5e competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen koploper de Alblas JO15-1 die wij al eerder waren tegengekomen in zowel de beker als de competitie. Beide wedstrijden waren spectaculair en gingen gelijk op maar beide wedstrijden gingen ook nipt verloren: 5-4 en 1-0.

Matin en Sem konden afgelopen donderdag niet trainen vanwege ziekte, Mitch had heel de week niet getraind vanwege zijn enkel en Sjoerd had een emotioneel zware week achter de rug vanwege het overlijden van zijn opa Ab. Het tekent echter de mentaliteit van de jongens dat ze er allemaal waren en wilden voetballen.

Om 10.30 uur gingen wij onder leiding van scheidsrechter Jan en grensrechter Joff van start op het kunstgras van het hoofdveld. De supporters inclusief VAR Shams zaten gelukkig droog op de tribune maar de jongens en trainers konden zich opmaken voor een nat pak deze ochtend (regen maar rot hoor).

Vanaf het eerste fluitsignaal is het andermaal een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Rijsoord het optische overwicht heeft en de Alblas iets opportunistischer speelt door heel snel op doel te willen schieten, iets waar ze in de laatste thuiswedstrijd veel succes mee hadden. De aanvallers van beide ploegen lagen aan banden bij de verdedigers waardoor er niet veel kansen waren te bespeuren. Brent had een schotje in de 10e minuut en de Alblas schoot voorlangs in de 14e minuut. Mitch kon na 20 minuten helaas niet meer verder.

Net na rust geeft Sem een voorzet die in de handen van de goede keeper lijkt te belanden maar deze keeper is voor het eerst te bespeuren op een foutje en het is Lucas die in een reflex reageert waardoor de bal tergend langzaam over de doellijn rolt en net niet meer te redden is voor één van de verdedigers. Het doelpunt werd vervolgens op de tribune gevierd met moeders en tante. Niet veel later is er een mooie aanval via Matin over de rechterkant die voorgeeft op Lucas die de bal goed laat vallen op Brent maar zijn schot belandt in de handen van de keeper. Vervolgens is er nog een slimme vrije trap van Sjoerd op Matin maar die krijgt zijn voet niet goed achter de bal waardoor ook deze voorzet in de handen van de keeper belandt. In deze fase hebben wij vooral mogelijkheden over onze rechterkant en eigenlijk wordt de Alblas niet meer gevaarlijk omdat Sven en Quinten het goed doen op voor hun ongebruikelijke posities, Sjoerd geeft goed rugdekking en een excellerende Thijmen die alle duels wint. In de 32e minuut komt de Alblas toch op 1-1 door een verre ‘rugby’ vrije trap die in de 16 wordt gebracht en wordt geschampt door één van de aanvallers waardoor Noah geen tijd meer heeft om te reageren. Het doelpunt komt letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Brent kan in de laatste minuut nog alleen op de doelman af gaan maar zijn dribbel is net niet goed genoeg waardoor de bal iets van zijn voeten afspringt en daardoor een prooi wordt voor de dappere keeper.

Jan fluit niet veel later af waarbij het opvalt dat de Alblas veel gelukkiger is met het gelijkspel dan Rijsoord wat uiteraard logisch is vanwege hun late gelijkmaker. De Alblas heeft een hele degelijke ploeg maar een overwinning voor de Kraaien was niet onverdiend geweest, zeker als je ziet dat wij in de laatste minuut nog alleen op het doel af mogen gaan.

Volgende week zaterdag spelen we uit om 10.45 uur tegen Nieuw-Lekkerland. Tot zaterdag!