Kozakken Boys JO15-1 – Rijsoord JO15-1 1-0 (ruststand 1-0) 

Kozakken Boys JO15-1 net iets alerter dan Rijsoord JO15-1

Werkendam – Zaterdag 23 oktober 2021 stond de inhaal competitiewedstrijd tegen Kozakken Boys op het programma. Op het mooie en gezellige sportpark de Zwaaier van de 2e divisieclub konden de jongens vast wennen aan het tijdstip van het 1e elftal en het lopen door een tunnel want ze mochten om 14.30 uur aantreden op het kunstgras van het hoofdveld.

Zonder de vakantie vierende Daniel en zonder onze vaste scheidsrechter/grensrechter Jan maar gelukkig met grensrechter Joff en VAR Shams gingen wij van start. Bij hoge uitzondering hadden wij afgelopen donderdag niet getraind vanwege het grote aantal afwezigen dus het was even de vraag of dit invloed zou hebben op ons spel.

Na twee minuten hadden wij al op voorsprong kunnen komen maar Quinten kon net niet voldoende zijn voet achter de bal krijgen waardoor deze bal een makkelijke prooi werd voor de keeper. Niet veel later is het Brent die Sem alleen voor de keeper zet maar ook deze bal wordt gekeerd. De rebound is voor Brent maar zijn schot met links gaat over. Ook Kozakken Boys laat zich niet onbetuigd maar Noah kan het schot keren en de rebound wordt naast geschoten. Vervolgens is er een verdwaalde voorzet die erin lijkt te zeilen maar via de handen van Noah en de paal komen wij goed weg. In de 26e minuut geeft Koen een mooi balletje op Brent maar zijn schot had iets te weinig curve. Mitch brengt vervolgens de bal mooi in de 16 welke wordt weggewerkt in de voeten van Brent maar dit schot gaat net naast. Ook een schot van Matin met links gaat naast. Net voor rust wordt er een overtreding gemaakt op Sem, scheidsrechter heeft de fluit in zijn mond maar besluit toch om niet te fluiten. In de daaropvolgende uitbraak komt Noah goed uit zijn doel maar besluit helaas om terug te gaan waardoor het een fluitje van een cent wordt voor de snelle buitenspeler om Noah te omspelen en de bal in het lege doel te schuiven.

In de rust gaf Koen aan andermaal last te hebben van zijn buik dus die kon helaas niet verder. Daarnaast hebben we e.e.a. omgezet want Kozakken Boys speelde met twee snelle buitenspelers (nummers 11 en 13) en een spits die zich continu laat inzakken waardoor ze regelmatig een mannetje meer hadden op het middenveld. Sjoerd ging iets meer voor de verdediging spelen wat gelijk resultaat had want aan opbouwen kwam Kozakken Boys niet meer toe en via Brent konden wij een aantal keren goed doorbreken over de rechterkant. Sem had nog een mooi afstandsschot maar dat ging net over. Ook Kozakken Boys krijgt nog twee kansen maar beide ballen worden goed gered door Noah. Uit een corner van Sjoerd kopt Mitch helaas net naast en een schot van Matin zeilt ook net over. De nummer 11 van Kozakken Boys blijft een plaag met zijn snelheid maar schitterende tackles van Goesie en Mitch brachten op tijd redding. In de laatste minuut levert Sjoerd nog een goeie corner af maar ook deze bal valt tussen de keeper en Quinten waarbij de keeper iets alerter is en daarmee illustrerend is voor deze wedstrijd. Elke bal was net niet goed en verder speelde Kozakken Boys een prima wedstrijd. Op basis van inzet had een gelijkspel wellicht terecht geweest maar op basis van uitgespeelde kansen was deze overwinning van de Kozakken niet onverdiend.

Volgende week zaterdag spelen wij thuis om 10.30 uur tegen de Alblas JO15-1. Tot zaterdag!

Leave a Reply