Rijsoord JO15-1 - Groot Ammers JO 15-1 8-1

JO15-1 lekker op dreef tegen Groot Ammers

RIJSOORD – Vraag niet hoe maar zaterdag 16 oktober 2021 stond de 3e competitiewedstrijd op het programma. Na eerdere afzeggingen van Kozakken Boys en Stedoco had ook Groot Ammers in eerste instantie aangeven niet te kunnen voetballen. Begin van de week hadden ze gelukkig aangegeven toch wel te kunnen maar afgelopen woensdag gaven ze aan weer niet te komen. Middels onze jeugdsecretaris Alex hebben we laten weten dat dit echt onacceptabel is waardoor ze hebben besloten om toch wel te komen. De vraag was alleen met welk team aangezien hun JO17-1 niet hoefde te voetballen.

Onze VAR zit in het gips maar onze jongens waren gelukkig allemaal fit. Met Sem in de spits, Matin als centrale middenvelder en Brent als rechtshalf gingen wij onder leiding van het illustere duo Jan & Joff in een iets andere opstelling om 10.30 uur van start op het kunstgras van veld D.

Groot Ammers kwam pas om 10.20 uur het veld op en dat zag je terug in de beginfase van de wedstrijd. Het is Rijsoord die veel gretiger en agressiever is. Na 7 minuten stuurt Sem Brent over de rechterkant weg en zijn voorzet wordt half weggewerkt door Groot Ammers. Matin was goed aangesloten en schiet de bal keuring in de rechterhoek: 1-0. In de 11e minuut geeft Brent een mooie dieptebal op Sem die de keeper weet te omspelen maar de bal wordt door één van de verdedigers weggewerkt. Uit de daaropvolgende corner van Sven wordt de kopbal van Lucas gered door de keeper maar de rebound is voor onze goalgetter Mitch: 2-0. Hierna heeft Brent nog een aantal schotkansen maar die belanden in mijn voortuin aan de Mauritsweg 😉. In de 17e minuut stuurt Sem met een slim balletje Lucas over de linkerkant en Lucas kan eigenlijk blijven lopen totdat hij rustig met links binnen kan schieten: 3-0. In de 20e minuut is er een aanval over veel schijven die uiteindelijk via Thijmen en Brent bij Sem belandt en diens voorzet op de net ingevallen Daniel is uitstekend: 4-0. In de 22e minuut ligt er weer veel ruimte achter de verdediging. Brent ziet dit en zet Sem alleen voor het doel en zijn stift is goed genoeg om de keeper te verschalken: 5-0. Niet veel later maakt Groot Ammers de eretreffer: een mooi afstandsschot zeilt er via de onderkant lat in: 5-1. Uit een corner van Sjoerd krijgt Sem nog een goede schotmogelijkheid maar deze wordt net zo goed geblokt. Net voor rust is er een prima individuele actie van Brent over de rechterkant die de achterlijn haalt en Daniel simpel in staat stelt om zijn 2e en onze 6e goal te maken: 6-1. Hierna gaan Sem en Koen nog alleen op het doel af maar waarschijnlijk schrokken ze van hun vrijheid want deze 100% kans wordt niet goed uitgespeeld.

Net na rust is er een mooie redding van Noah op een afstandsschot van Groot Ammers die iets feller uit de kleedkamer is gekomen. Echt gevaarlijk worden ze echter niet maar ook onze kansen nemen ook wat af. Het is Sem die in de 10e minuut net over schiet vanaf de rand 16. Ook een mooie voorzet met links van Lucas waar wij afgelopen week veel op hebben getraind, belandt net niet bij Koen. In de 23e minuut is het dan toch raak want een vrije trap van Sjoerd wordt niet goed weggewerkt en het is Sven die hard en laag inschiet: 7-1. Na een corner van Sjoerd kon Sven dit kunstje herhalen maar dit schot gaat helaas net naast. Matin was inmiddels gewisseld en die zag vanuit de dug-out nog een zwakheid in de verdediging van Groot Ammers dus die wilde graag nog even invallen om hier voordeel uit te halen. En hoe leuk is het dan dat het nog lukt ook. Hij dribbelt vanaf de linkerkant naar binnen en krult de bal in de verre hoek: 8-1.

Al met al een hele vermakelijke wedstrijd waarin de jongens goed positiespel lieten zien met veel kansen en mooie goals.

Volgende week zaterdag spelen wij om 14.30 uur uit tegen Kozakken Boys JO15-1. Tot zaterdag!