Pupil van de Week Luuk van Wingerden scoort met gemak

RIJSOORD – Luuk van Wingerden was 16 oktober pupil van de week bij de wedstrijd Rijsoord – Zwaluwen. Luuk had deze middag zijn ouders, broertje en een neefje meegenomen. Luuk vertelde dat hij best zenuwachtig was, maar dat hij er wel heel veel zin in had. Nadat Luuk uitleg had gekregen over wat hij deze middag kon verwachten, werd hij in de bestuurskamer opgehaald door Gerard Sluimers om mee te gaan naar de mannen van Rijsoord.

Voor de wedstrijd Mocht Luuk meedoen met de warming-up en schoot hij met de reserve spelers actief een balletje over. Toen de wedstrijd begon liep Luuk samen met de scheidsrechters en spelers het veld op. Na van alle spelers van Rijsoord en Zwaluwen een boks te hebben gehad, mocht Luuk helpen bij de tossen. Hij gooide de munt in de lucht, maar dat was niet zijn grootste uitdaging. Want het was aan Luuk om de aftrap te nemen en te gaan proberen het eerste doelpunt voor Rijsoord te scoren. Luuk liep met gemak langs de spelers van Zwaluwen, en passeerde ook de keeper met gemak om vervolgens te scoren.

Tijdens de wedstrijd zat Luuk tussen de reservespelers in de dug-out, waar hij vol spanning naar de wedstrijd zat te kijken. Luuk zag Rijsoord helaas verliezen van Zwaluwen met 0-5.

Na de wedstrijd vertelde Luuk dat er voor de wedstrijd en in de rust vooral tactieken werden besproken met de spelers, en dat teleurstelling was toen Rijsoord allemaal tegendoelpunten kreeg. Na de wedstrijd mocht Luuk nog mee met de spelers naar de kleedkamer. Helaas geen feestje gevierd maar er werd wel muziek gedraaid.

De spits van Rijsoord Gazar Dermendjan gaf aan spits Luuk een certificaat en een bal met alle handtekeningen van alle spelers van Rijsoord 1. Die krijgen een mooi plekje op zijn kamer.