Pelikaan JO15-1 - Rijsoord JO15-1 1-1 (4-1 penalty's)

Rijsoord JO15-1 uit Abel Cup

Zwijndrecht – Zaterdag 9 oktober 2021 stond eigenlijk de competitiewedstrijd tegen Stedoco op het programma maar net als vorige week tegen Kozakken Boys als volgende week tegen Groot Ammers kon ook deze club geen JO15-1 team op de been brengen vanwege zieken, vakantie, blessures of andere redenen. Waar is de tijd gebleven dat teams gewoon werden aangevuld met spelers uit lagere teams.

Gelukkig was hoofdklasser Pelikaan JO15-1 vrij en die wilde de bekerwedstrijd om de Abel Cup wel een aantal weken vervroegen. Omdat er op V.V. Rijsoord geen veld vrij was, werd de thuiswedstrijd in een uitwedstrijd omgezet maar diende wij wel voor een scheidsrechter te zorgen. Ondanks dat Jan moest werken stond hij gelukkig weer paraat met Joff aan zijn zijde. Bedankt weer mannen!

Onder het genot van een heerlijk zonnetje gingen wij op een nat grasveld om 10.15 uur van start, helaas zonder Daniel die de jongens wel kwam supporteren en zonder Noah die een weekendje weg was. Dat betekende dat Sem weer ouderwets het doel ging verdedigen en die liet tijdens de trainingen al duidelijk zien dat hij het keepen nog niet verleerd is.

Het eerste kwartier is erg rommelig wat voornamelijk komt omdat de echte ‘beleving’ ontbrak, iets wat wij niet vaak zien bij onze jongens maar wel als ze tegen fysiek mindere tegenstanders spelen wat vandaag het geval is. Na 15 minuten is het eerste serieuze schot van de wedstrijd van Lucas maar deze gaat net naast. Vervolgens kan Sven goed opstomen maar zijn schot heeft te weinig vuur om de goede keeper in problemen te brengen. Sjoerd mag naast de 16 meter een vrije trap nemen en zijn lage voorzet komt ook bij Mitch maar zijn inzet gaat over. In de 25e minuut gaat Pelikaan in de fout achterin maar het schot van Matin is niet gevaarlijk genoeg. Net voor rust komen wij toch op een verdiende 0-1 voorsprong na een slim balletje van Koen op Brent die mooi de keeper omspeelt en de bal in het lege doel kan schieten.

In de rust ging Youri naar zijn eigen wedstrijd en heb ik benadrukt dat de wedstrijd geen kopie moet worden van de wedstrijd Letland – Nederland. Net als Nederland gaven wij verdedigend niets weg en hadden wij aanvallend een aantal behoorlijke mogelijkheden. Desondanks moest Bijlow Nederland nog redden met een cruciale redding in de laatste minuut.

Alles wat ik in de rust zei, had gelijk na 1 minuut in de prullenbak gegooid kunnen worden want na geblunder achterin krijgt Pelikaan twee kansen maar Sem staat twee keer zijn mannetje waarbij de laatste redding ten koste gaat van zijn edele delen maar de nul blijft op het scorebord voor Pelikaan. Een lange bal van Mitch valt tussen de verdediging en de keeper waardoor iedereen twijfelt behalve Matin maar de keeper kan zijn twijfel op het laatste moment herstellen.  De altijd hardwerkende Matin creëert vervolgens een kans voor zichzelf maar zijn schot spettert op de lat uiteen. Uit de daaropvolgende corner van Sjoerd dwingt Mitch met zijn kopbal de keeper tot een katachtige redding. In de 28e minuut is er mooie ‘vroege’ voorzet met links van Lucas, iets waar wij al een tijdje op trainen maar Koen rekent hier helaas niet op. Uit de daaropvolgende aanval vliegt er een half geblokt schot van afstand in: 1-1. Na een pass van Matin kan Brent in de laatste minuut alleen op de keeper afgaan maar de keeper weet de bal te keren waarna Jan niet veel later affluit en beide ploegen penalty’s kunnen gaan nemen.

Pelikaan mag beginnen en scoort de 1-0, de penalty van Sjoerd zit niet goed in de hoek waardoor de keeper redding kan brengen, Pelikaan scoort de 2-0 en Brent schiet zijn penalty naast, Pelikaan scoort de 3-0 waarna Matin de eerste namens Rijsoord verzilvert. Pelikaan mist echter ook de vierde niet waardoor zij door bekeren en keeper Sem met veel verdriet achterlaten. Afgelopen donderdag had elke speler nog één penalty geoefend en het zal jullie niet verbazen dat ze er toen allemaal in gingen.
Samenvattend een teleurstellend einde van een wedstrijd die wij allang in het slot hadden kunnen gooien maar positief is het dat wij makkelijk de strijd aan kunnen gaan met hoofdklassers.

Zaterdag zal andermaal onze competitiewedstrijd tegen Groot Ammers niet doorgaan dus we gaan weer puzzelen om een tegenstander te vinden.

Leave a Reply