Penaltybokaal 2021/2022

Brandon winnaar van eerste Penaltybokaal

RIJSOORD – Al jaren organiseren we de jeugd penaltybokaal. Dit seizoen wil de jeugdcommissie het iets anders doen. Tijdens een aantal wedstrijden van het eerste worden er dit seizoen jeugdspelertjes uitgenodigd om tijdens de wedstrijd aanwezig te zijn. Ze begeleiden de spelers van ons 1e team naar het veld en kijken daarna samen de wedstrijd. En dan in de rust zijn zij aan de beurt. Tijdens het betreden van het veld naast die grote mannen was de spanning al af te lezen bij onze kleine toppers!

Tijdens de wedstrijd tegen ’s-Gravenzande was er deze keer een groep spelers onder 9 uitgekozen. Len, Ravi, Randy, Mees, Quinn, Cas, Brandon, Cayetano, Luka, Sten, Seyithan, Halileffe, Damian en Eli kwamen tijdens de rust in een mooie rij het veld op om het ‘reserve’ keeper Christian van Wijngen flink lastig te maken. Alle spelers mochten 2 penalty’s nemen. Waarna de jongens die er 2 scoorden door mochten naar de finale. In dit geval waren dat; Cas, Brandon en Damian. Na nog allemaal 2 keer schieten was er een winnaar bekend. Deze ronde is gewonnen door Brandon. Hij gaat aan het einde van het seizoen door naar de finale van alle jeugd spelers.

Na afloop verklaarde keeper Christian: “Die jongens hebben het mij echt moeilijk gemaakt. Je kunt wel zien dat we behoorlijk wat talent hebben bij de jeugd.” Helaas mocht al dit jeugdige talent ons eerste niet helpen. Ook het aanmoedigen van de jongens kon het verlies van het eerste niet afwenden. Op naar de volgende penalty ronde op 6 november.