Rijsoord JO15-1 - Nieuw Lekkerland JO15-1 4-1

Mooie overwinning JO15-1

RIJSOORD – Zaterdag 25 september 2021 stond de 2e competitiewedstrijd op het programma tegen Nieuw-Lekkerland die de competitie goed was begonnen met een 4-1 overwinning op Groot Ammers. Begin september hadden wij al vriendschappelijk geoefend tegen Nieuw-Lekkerland welke wedstrijd destijds eindigde in een 3-0 overwinning voor onze boys.

Op de dag van de scheidsrechter was Jan uiteraard weer van de partij samen met zijn assistenten Joff (vlag) en Shams (VAR). Met een volledige selectie gingen wij om 10.30 uur op het kunstgras van het hoofdveld van start.

Na acht minuten is de eerste grote kans van de wedstrijd: het is Matin die de bal verovert, vervolgens wordt er een overtreding op Matin gemaakt maar Jan laat à la Bas Nijhuis goed doorgaan want de bal komt bij Sem die ervoor kiest om de bal met zijn punt te schieten i.p.v. binnenkant voet waardoor hij net naast gaat. Hierna is er een grote kans voor Nieuw-Lekkerland maar het is Noah die koel blijft in het één op één duel en redding brengt. In de 20e minuut zien we een actie terug waar we goed op getraind hebben. Het is Goesie die Brent in de vrije ruimte vindt. Brent gaat twee man voorbij en brengt Sem in stelling maar zijn schot met links gaat net over. Na 24 minuten en twee gemiste kansen vindt Sem het wel leuk geweest en hij speelt zichzelf vrij op de rand 16 en schiet hard diagonaal binnen: 1-0. Net voor rust is er nog een hard schot van Brent die net over gaat.

In de 2e helft gaan wij eigenlijk op dezelfde voet verder want na een mooie pass van Koen is het Brent die in de handen van de keeper schiet. Vervolgens is er een mooie dieptepass op Koen en Koen doet eigenlijk alles goed, legt de bal ook keurig breed op Matin die net niet goed uitkomt met zijn passen waardoor hij de bal niet goed kan raken met zijn linkerbeen. Vervolgens is er een misverstand achterin bij Nieuw-Lekkerland maar ook dit schot van Koen wordt gepakt door de keeper. Brent zet vervolgens Lucas alleen voor het doel maar Lucas lepelt de bal net naast. Uit een voorzet van Matin krijgt Koen vervolgens de grootste kans maar ik vermoed dat hij te erg schrok van zijn vrijheid waardoor hij de bal naast schiet. En er is helaas nog steeds een oude voetbalwet als je ze zelf niet maakt, doet de tegenstander het wel. In de 19e minuut komt Nieuw-Lekkerland voor het eerst in de buurt van ons doel en weet gelijk te scoren: 1-1. Overigens was ik niet ongerust want er straalde zoveel power en rust uit van ons team dat de kansen moesten blijven komen en dat deden ze ook. Het is eerst Brent die hard met links overschiet. Vervolgens is er een mooie vrije trap van Sjoerd die via de vingers van de keeper en de lat over de achterlijn gaat. Uit de daaropvolgende corner van Sjoerd is het Mitch die met veel bravoure het kopduel aangaat en wint van de keeper: 2-1 en alweer de derde goal van onze verdediger. Kort hierna geeft Mitch een dieptebal op Sem die goed doorgaat en de bal langs de keeper speelt waar de mee gekomen Matin de bal in het lege doel kan peunen: 3-1. Het slotakkoord in de laatste minuut is voor Sem die de bal schitterend afrondt: 4-1.

Na drie nederlagen met één doelpunt verschil kunnen de witte zakdoekjes weer opgeborgen worden want het was vandaag een terechte mooie overwinning tegen een prima spelend Nieuw-Lekkerland. Volgende week spelen wij om 10.00 uur uit tegen Kozakken Boys JO15-1. Tot zaterdag!