Voorbeschouwing

Voorbeschouwing Duno – Rijsoord

RIJSOORD – Het had gemoeten en ook zeker gekund, een punt of zelfs drie punten, in de thuiswedstrijd tegen De Jodan Boys. Maar helaas was een opgelopen achterstand in de 8e minuut niet meer om te draaien en gingen de punten mee naar Gouda.

Deze zaterdag heeft de nog steeds door blessures geplaagde selectie van Clemens Bastiaansen een nieuwe kans om van die hatelijke nul en de daarbij horende laatste plaats af te komen. Dat moet dan gebeuren in Doorwerth waar de “kraaien” spelen tegen DUNO.

Als we naar de historie kijken van de onderlinge wedstrijden dan heeft Rijsoord daar wel 2x (onnodig) verloren. Vorig seizoen, 1 van de 4 gespeelde competitiewedstrijden, werd het zelfs 4-0 in het voordeel van DUNO. Maar bij zowel DUNO als bij Rijsoord hebben er een groot aantal wisselingen in de selectie plaatsgevonden, zodat er ook een groot aantal andere spelers aan de wedstrijd zullen beginnen.

DUNO heeft wel het voordeel dat in dit prille seizoen de twee thuiswedstrijden met ruim verschil van Scherpenzeel (4-1) en Achilles’29 (4-0) werd gewonnen. Zij hebben dus al 6 punten behaald en zullen dus met meer vertrouwen de wedstrijd tegemoet zien. Als Rijsoord echter scherp kan blijven verdedigen en de kansen die ze zeker zullen krijgen ook gaat benutten dan is er zeker wat te halen in Doorwerth!

De wedstrijd begint om 15.00uur en spelers en staf worden uiteraard veel succes toegewenst.