De Alblas JO15-1 – Rijsoord JO15-1 5-4 (ruststand 3-1)

Enerverend potje voetbal JO15-1 tegen de Alblas

ALBLASSERDAM – Zaterdag 18 september 2021 stond de eerste competitiewedstrijd in de 1e klasse op het programma. Net als vorige week voor de beker was de Alblas JO15-1 de tegenstander dus we hadden iets goed te maken na onze 1-0 nederlaag vorige week.

Tot opluchting van onze spelers was er een andere scheidsrechter aangesteld en Jan vergezelde hem op de vlag. Op het natte gras van het hoofdveld gingen wij een kwartier later dan vorige week (10.15 uur) beginnen zonder Thijmen die de voorkeur gaf aan de Efteling maar gelukkig wel weer met de herstelde Koen.

Het eerste schot van de wedstrijd is voor de Alblas maar deze gaat net over. Hierna is er een gevaarlijke vrije trap van Sjoerd die net voorlangs gaat. In de 12e minuut staan we te snurken achterin waardoor de gevaarlijke spits alleen op Noah afgaat. In een reflex houdt Noah de speler vast waardoor er sprake is van een doorgebroken speler en dus rood. In overleg met beide trainers wordt er gekozen voor een compromis. Noah krijgt rood maar mag terugkeren in de 2e helft. Dit betekent dat Sem die nog in de wissel zit zijn handschoenen weer aan kan trekken die hij gelukkig bij zich had. Zijn eerste wapenfeit is het proberen te keren van de vrije trap maar die wordt echter mooi binnengeschoten: 1-0 achter en 10 man. Het belooft een moeilijke wedstrijd te worden zeker als het na twintig minuten andermaal geknoei is achterin: Sem weet twee schoten te redden maar ook hij is kansloos bij het derde schot: 2-0. Hierna rechten wij gelukkig onze rug en spelen wij eigenlijk best aardig voetbal. We komen daardoor ook op 2-1 door een mooie kopbal van Koen uit een voorzet van Matin. Hierna is er nog een één-twee tussen Koen en Matin die helaas net niet aankomt. Zelfs met tien man komen wij totaal niet meer in de problemen maar net voor rust is er een schitterend schot van afstand die precies in de kruising valt waardoor Sem er niet bij kan: 3-1. Een mokerslag net voor rust.

In de rust ging Youri naar zijn eigen wedstrijd, maakte Noah zich weer klaar om op doel te gaan en spraken wij af om het eerste kwartier volle bak te gaan met Sem in de spits en met o.a. Brent en Matin daar kort achter. Na twee minuten betaalt zich dat al uit want het is Sem die met een droog laag schot de goede keeper van de Alblas kansloos laat: 3-2 en we zijn weer helemaal terug in de wedstrijd. Het volgende schot van Sem weet de keeper te houden. In de 13e minuut komen wij op een terechte 3-3 door Mitch die schitterend een vrije trap in de kruising jast. Uitzinnig van vreugde vierde hij zijn goal met zijn ouders en opa. Vervolgens is de Alblas rijp voor de sloop want ze verliezen andermaal de bal achterin en Quinten brengt Sem in stelling maar zijn schot gaat net over. In de 17e minuut komen wij toch op 3-4 door een goed genomen corner van Sjoerd, Daniel die voor chaos zorgt bij de keeper en het is andermaal Mitch die binnen schiet en het feestritueel herhaalt zich. In de 20eminuut krijgt de Alblas een vrije trap niet ver over de middenlijn maar door onverklaarbare reden zeilt deze over Noah heen: 4-4. Hierna hebben wij verschillende kansen om de pot binnen te halen maar de keeper van de Alblas ranselt zowel de schoten van Goesie als Brent uit het doel waarbij vooral de laatste redding van grote klasse was. Ook een vrije trap van Sem weet hij te houden. Het duel lijkt in een gelijkspel te eindigen maar net voor tijd wordt het 5-4 door een werkelijk schitterende actie van de spits van de Alblas, vanaf de linkerkant krijgt hij de bal aangespeeld en hij draait de bal buiten bereik van Noah via de binnenkant paal in de verre hoek. Echt een wereldgoal die het duel beslist.

Net als vorige week zijn wij zeker niet de mindere ploeg maar wij gaan er andermaal af met een nipt verlies. Uiteraard ben ik niet objectief maar ook de goed leidende scheidsrechter beaamde dat wij duidelijk de overhand hadden de 2e helft. Zoals ik ook tegen de jongens heb gezegd: dat is voetbal. We hebben prima gespeeld zelfs met tien man. We hebben strijd geleverd en zijn teruggekomen van 3-1 naar 3-4 om vervolgens te verliezen door een lucky shot, een wereldgoal en een uitstekende de Alblas keeper.

 

Volgende week spelen we thuis om 10.30 uur tegen Nieuw-Lekkerland. Tot zaterdag!