Rijsoord V@1 - Klundert VR1 0-2

Rijsoord VR1 strijdend ten onder

RIJSOORD – Met een sterk verjongd team zijn de Rijsoord Vrouwen het nieuwe seizoen 2021/2022 van start gegaan, wederom o.l.v. de coaches/trainsters Natasja Verschoor-van der Linden en Marianne Plomp. Door de vakanties etc. konden er helaas geen oefenwedstrijden gespeeld worden zodat het nieuwe seizoen direct begon met strijd om de KNVB-beker.

 
Eerste tegenstander waren de buren van Heerjansdam die uiteindelijk een nog sterk gehavend Rijsoord met 1-2 wisten te kloppen met de eerste Rijsoord-goal van nieuweling Chanel Verschoor.
 
Omdat de 2e wedstrijd bij SSW geen doorgang vond omdat SSW geen elftal op de been kon brengen en zij zich ondertussen hebben teruggetrokken, stond afgelopen zaterdag de 3e en laatste bekerwedstrijd op het programma waarin vv Klundert de tegenstander was. De vraag was vooraf hoe het jonge Rijsoord met diverse heel jonge speelsters zoals Nikki van der Linden, Lily Mulder, Emma van Loon, Mara Stein, Esther Bode en de teruggekeerde Nienke Lodder zich zouden houden tegen een goed elftal als Klundert. Die vraag kon na afloop zeer zeker met een positief antwoord worden bevestigd.
 
Hoewel Klundert duidelijk de betere ploeg zagen wij een met veel enthousiasme en inzet spelend Rijsoord dat echter nog niet in staat was om Klundert echt pijn te doen, al waren Nikki van der Linden en Lily Mulder voor de rust dichtbij een treffer. Aan de andere kant stond de Rijsoord-defensie als een huis waarbij doelvrouwe Mariëlle Bode een hoofdrol opeiste met diverse knappe reddingen en hierdoor slaagde Rijsoord er in om met een 0-0 ruststand de kleedkamer op te zoeken.
 
De vraag was hoe de ploeg zich conditioneel zou houden na de pauze en hoe langer de 0-0 op het bord bleef staan kwam er ook meer geloof in de ploeg. Na tien minuten was Rijsoord zelfs dichtbij de 1-0 maar de harde inzet van Mara Stein, na een prima actie van Lily Mulder, werd helaas gestopt. Klundert bleef de sterkere ploeg, vooral fysiek t.o. onze vrouwen c.q. meisjes, maar het duurde toch tot de laatste 10 minuten voordat Klundert het overwicht in een treffer wist om te zetten toen Mariëlle Bode kansloos was op harde en hoge inzet. Toch gaf men niet op maar langzaam vloeiden ook de krachten weg. In de slotfase kwam weer een nieuw “’jonkie’’ in de ploeg en wel Megan Plaisier. Het was Klundert dat vlak voor tijd toch nog de 0-2 scoorde wat ook de eindstand werd waarmee de uitschakeling voor de beker een feit was.
 
Al met al een prima wedstrijd van onze ‘’meiden’’ met, zonder anderen tekort te doen, in de hoofdrol keepster Mariëlle Bode en op het middenveld Nienke Lodder die heel veel kilometers heeft afgelegd. Ook een groot compliment voor de 15-jarige Nikki van der Linden die door de vele wissels op bijna alle posities in actie moest komen en prima liet zien de toekomst te hebben.
Meiden, een groot compliment voor allen en we gaan er een leuk seizoen van maken!