De Alblas JO15-1 Rijsoord JO15-1

Rijsoord JO15-1 uit de bekercompetitie door verlies bij De Alblas

ALBLASSERDAM – Zaterdag 11 september 2021 gingen wij onze eerste wedstrijd om het ‘echie’ spelen. De eerste bekerronde stond namelijk op het programma. Tegenstander de Alblas is inmiddels een goede bekende geworden aangezien wij elkaar de laatste tijd regelmatig tegenkomen, ook een aantal trainers Rolf (J013-1) en Hans (JO19-1) zijn bekend van de KNVB-trainerscursus.

Zonder de nog geblesseerde Koen en met Joffrey als grensrechter gingen wij om 10.00 uur van start op het gras van het hoofdveld. Het eerste schot van de wedstrijd is na vier minuten van Brent maar dat gaat net over. Kort hierna is er de eerste grote kans. Brent werkt de bal weg welke goed valt voor Matin die schuin op het doel af dribbelt en de bal aflegt op Sem maar uitstekend verdedigingswerk zorgt ervoor dat de bal van Sem geblokt wordt. Hierna zijn er schoten van zowel Matin als Brent maar de kleine blonde keeper laat zien dat hij duidelijk zijn mannetje staat. In de 30e minuut komen wij goed weg want Noah staat aan de grond genageld bij een schot van de spits van de Alblas. De buitenkant paal voorkomt een achterstand. Ook de Alblas wordt gered door hun eigen grensrechter want deze vlagt een alleen op het doel afgaande Lucas af voor vermeend buitenspel. Bijzonder fenomeen in de eerste helft is dat Sven van de scheidsrechter gewisseld moest worden vanwege losse veters, iets wat zich de tweede helft nogmaals zou herhalen.

Na 8 minuten in de tweede helft kregen wij een strafschop tegen voor hands van Sjoerd waar ze zelfs in het betaalde voetbal echt niet voor zouden fluiten, kun je nagaan bij jeugdvoetbal. De spits zet zich achter de bal maar Noah verblikt of verbloosd niet en pakt de penalty. Jammer is dat de verdedigers zaten te tukken bij de rebound waardoor de spits ook nog de rebound mag inschieten die gelukkig buitenkant paal komt. Waar we dachten dat dit een enorme impuls voor Rijsoord zou zijn is het tegendeel waar want het is de spits die zijn fout goed maakt door een schot van afstand los te laten waar Noah zich helaas iets op verkijkt: 1-0. In de 14e minuut krijgen wij een vrije trap op een mooie positie die Sem besluit te nemen maar zijn schot gaat in het zijnet. Ook een mooie stift van Sem gaat net over. In deze fase is er eigenlijk voldoende ruimte om tot goede kansen te komen maar de eindpass is zeer slordig waardoor wij het elke keer niet goed uit kunnen spelen. Hier zullen wij deze week hard op gaan trainen. Toch zijn er een aantal kleine kansen. Matin die veel mooie lijf aan lijf gevechten uitvecht met de grote centrale verdedigers weet de bal in het vijf meter gebied net niet bij Lucas te krijgen, Daniel kan net zijn voet niet goed genoeg achter een klutsbal krijgen en in de laatste minuut brengt Sjoerd de bal goed in de 16 en de afvallende bal wordt uitstekend door Steijn ingeschoten maar je raadt het al. Net niet want de buitenkant paal brengt redding.

De Alblas wint derhalve met 1-0 waardoor deze beker gelijk geëindigd is want het betrof een knock out wedstrijd. Volgende week spelen wij echter andermaal tegen de Alblas JO15-1 maar nu voor de competitie. Tot zaterdag!