De Zwervers JO15-1 - Rijsoord JO15-1 2-1

Eerste nederlaag JO15-1 na strijdlustig vriendschappelijk potje

RIJSOORD – Dankzij een tip van trainer Chris van Rijsoord JO19-1 gingen wij woensdag 8 september 2021 oefenen op een steenworp afstand van de Kuip tegen eersteklasser de Zwervers. Na het zoeken van een parkeerplek konden wij ons op het gemak gaan voorbereiden op de wedstrijd. Iedereen behalve Jan want die had per ongeluk zijn schoenen meegenomen en niet die van Brent. Jan ging met piepende banden naar huis en Brent kon de warming up gaan doen op de nieuwe gele wondersloffen van Goesie.

Onder toeziend oog van behoorlijk wat ouders gingen wij om 19.15 uur van start op het kunstgras van het hoofdveld. Helaas nog zonder de geblesseerde Koen die wel zijn maten kwam supporteren maar gelukkig weer met de inmiddels teruggekeerde grensrechter Jan en VAR Shams.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren zowel qua spel als qua hardheid. In de vijfde minuut is de eerste kans voor de Zwervers, het afstandsschot wordt gekeerd door Noah en ook de rebound is voor Noah. Ook wij laten ons niet onbetuigd want Daniel wordt goed weggestuurd maar zijn schot gaat rakelings voorlangs. In de 19e minuut krijgen wij een terechte penalty tegen door iets te enthousiast verdedigen van Mitch. De penalty wordt uitstekend genomen: 1-0. Matin kan kort hierna iets terug doen maar ook zijn inzet gaat net voorlangs. In de 32e minuut komen wij op een 2-0 achterstand door heel matig uitverdedigen door het midden van Noah waardoor er direct gescoord kan worden. Net voor rust kan Lucas de aansluittreffer maken na een goede voorzet van Sem maar zijn inzet met links gaat net naast.

In de rust besluiten wij andermaal om op het veld te blijven. Ondanks de 2-0 achterstand is er eigenlijk geen reden voor zorg. Er wordt hard gewerkt, we laten de kaas niet van ons brood eten en we hebben een aantal kansen gehad om een doelpunt te maken.

In de tweede helft is het Matin die binnen 30 seconden een fout achterin afstraft en heerlijk binnenschiet: 2-1. Vervolgens zijn er niet veel kansen voor beide ploegen, het zijn vooral over het hele veld harde maar over het algemeen faire één tegen één duels. Brent heeft een aantal keren de kans om iemand vrij voor het doel te zetten middels een steekbal maar of het kwam door het plotseling aangaan van het licht of het echte gevoel ontbrak of de aanvallers liepen hun eigen ruimte dicht. Het laatste is in ieder geval duidelijk te trainen. In de tweede helft is er eigenlijk één noemenswaardig gevaar voor het doel van Noah maar dat schot belandt op de bovenkant lat. Wij zijn nog dicht bij de 2-2 maar het harde schot van Brent na een pass van Daniel gaat net over.

Al met al onze eerste nederlaag van het seizoen maar een nederlaag met perspectief want er werd goed gevoetbald tegen een goede tegenstander. Helaas een paar kleine blessures van Quinten en Lucas maar die zijn inmiddels hersteld. Belangrijkste is echter dat wij totaal niet geïmponeerd waren door het harde spel en branie van de jongens van Zuid.

Met de aimabele trainer Fred afgesproken dat wij gedurende het seizoen een revanche zullen inplannen. Zaterdag spelen wij voor de beker uit om 10.00 uur tegen de Alblas JO15-1, een ploeg die wij ook in de competitie tegen zullen komen. Tot zaterdag!