Voorbeschouwing

Voorbeschouwing Rijnvogels – Rijsoord

RIJSOORD – Rijsoord mag deze zaterdag weer aan de bak om te gaan werken aan de eerste punten in de hoofdklasse. Tot op heden staan de kraaien helaas nog op nul punten. Was de eerste nederlaag bij Feyenoord misschien nog verwacht, in de thuis wedstrijd tegen Poortugaal sv hoopten en verwachten we toch een positiever resultaat. Na een prima eerste helft en een 1-0 voorsprong, werd halverwege de tweede helft die voorsprong in een tijdbestek van 6 minuten tenietgedaan. Poortugaal wist daarin 3x te scoren en vlak voor tijd werd het ook nog 1-4. Was de eerste nederlaag geflatteerd dan zorgde de tweede nederlaag voor meer chagrijn.

Rijsoord vindt zichzelf terug op de laatste plaats terwijl tegenstander Rijnvogels al twee keer de volle winst te behalen. Thuis werd misschien wel moeizaam van Achilles 29 gewonnen, maar vorige week werd er in en tegen Scherpenzeel na een prima eerste helft (0-3) uiteindelijk eenvoudig met 1-3 gewonnen. De ploeg uit Katwijk is dus in de winning mood en zal Rijsoord maar wat graag met een nederlaag terugsturen naar het kraaiennest. Als we naar de laatste twee ontmoetingen tussen beide ploegen kijken lijkt dat statistisch gezien geen probleem. Beide wedstrijden gingen namelijk verloren (1-0 in 2017 en 3-1 in 2020).

De staf weet dus wat hun te doen staat om die statistieken te doorbreken en een positief resultaat te behalen. De wedstrijd in Katwijk begint om 14.30 uur en staf en selectie worden uiteraard veel succes gewenst.