Nieuw Lekkerland JO15-1 - Rijsoord JO15-1 0-3

JO15-1 wint ook tweede oefenwedstrijd

RIJSOORD – Zaterdag 4 september 2021 gingen wij uit oefenen tegen onze toekomstige competitie tegenstander Nieuw-Lekkerland. Een ploeg die wij eind vorig seizoen met 4-1 versloegen in de Regio Cup. In aanloop naar deze wedstrijd werden wij helaas geconfronteerd met een aantal (kleine) blessures; zo had Sem wat last van zijn hamstring, had Steijn last van zijn voet, was Koen behoorlijk geblesseerd geraakt aan zijn enkel op school en schoot de vinger van Daniel uit de kom tijdens de laatste training. Alleen Koen kon echt niet spelen dus hiervoor speelde Liam mee.

Met JO17-1 op het naastgelegen veld gingen wij op het kunstgras van het hoofdveld om 10.45 uur van start met grensrechter Jan en VAR Shams. Het is dat Noah wakker was anders hadden wij na 30 seconden al op achterstand gestaan. Het blijft het eerste kwartier erg rommelig, positiespel is erg onrustig omdat er vaak wordt gekozen voor de ingewikkelde oplossing. Daarnaast speelt Nieuw-Lekkerland met twee spitsen wat even wennen was voor de jongens. Na een minuut of twintig komen dan toch de eerste kansen, het is eerst de ingevallen Sem die een mooie individuele actie iets te ver doorvoert waardoor hij net niet tot een schot kan komen. Hierna is er een mooie aanval via Sem naar Matin die de bal goed laat vallen op Brent maar zijn schot gaat net voorlangs. Het is nu wachten op de openingsgoal en die valt dan ook: een mooie dieptepass van Brent op Sem wiens schot op de paal belandt maar de rebound is voor de alerte Daniel: 0-1. Kort hierna krijgen wij na een mooie individuele actie van Sven een terechte penalty maar het schot van Sjoerd wordt helaas gekeerd door de keeper. Net voor rust laat eerst Sem zich gelden door een geplaatst schot wat net naast gaat maar aan de andere kant ranselt Noah een vrije trap van Nieuw-Lekkerland over de lat.

Youri was inmiddels naar zijn eigen wedstrijd gegaan dus met een 0-1 voorsprong besluiten wij om in de rust op het hoofdveld te blijven. Er wordt vanzelfsprekend hard gewerkt maar de jongens geven zelf aan dat het spel te onrustig is wat een juiste constatering was.

In de tweede helft komen wij na 10 minuten op een 0-2 voorsprong door een uiterste krachtinspanning van Quinten op een schitterende voorzet van Sem. Sjoerd had gelukkig zijn vertrouwen weer terug na zijn gemiste penalty want zijn goed genomen hoekschoppen en vrije trappen zorgden voor behoorlijk wat gevaar. Liam bekroonde zijn meespelen met een mooie assist op Lucas die op snelheid zijn tegenstander klopt en mooi met links binnen schiet: 0-3. De wedstrijd van Liam had helemaal volmaakt geweest maar zijn schot vanaf rand 16 wordt goed gehouden door de keeper.

Uiteindelijk een terechte 0-3 overwinning tegen een prima tegenstander. Woensdagavond spelen wij om 19.15 uur uit tegen eersteklasser IJVV de Zwervers in Rotterdam.