In Memoriam

In memoriam: Gerrit Bestebreurtje

RIJSOORD – Ons bereikte het droevige bericht dat Gerrit Bestebreurtje op 2 september op 75-jarige leeftijd is overleden. Vijftien jaar lang streed hij tegen kanker en die strijd heeft hij nu verloren.

Gerrit maakte deel uit van een gouden generatie voetballers en speelde in één van de beste elftallen van V.V. Rijsoord met onder andere Cees Rutten, Jaap Roos en Dammes Dorsman. Gerrit was een technisch goeie voetballer en dat bleef bij DFC (de voorloper van FC Dordrecht) niet onopgemerkt. Hij heeft daar korte tijd gevoetbald.

Gerrit was een markante kerel die prachtige en boeiende verhalen kon vertellen over zijn voetbalcarrière en de dingen die hij meemaakte. De laatste jaren kwam hij nog binnen de lijnen in actie als speler van het Ridderkerkse Walking Football elftal. En natuurlijk was hij een vaste supporter van het eerste elftal, die spelers tijdens de derde helft op zijn eigen wijze advies gaf. Veel mensen zullen hem ook herinneren als uitsmijter van de toenmalige uitgaansgelegenheid Las Palmas. We zullen Gerrit missen! En wensen zijn vrouw Petra en zoon Leroy en alle andere dierbaren veel sterkte met dit verlies.

Voor de wedstrijd Rijsoord – Poortugaal houden we 1 minuut stilte om Gerrit te gedenken.