Rijsoord JO15-1 - Slikkerveer JO15-1 11-0

Rijsoord JO15-1 wint met dubbele cijfers van Slikkerveer

RIJSOORD – Zaterdag 28 augustus 2021 stond de eerste (vriendschappelijke) wedstrijd van het seizoen 2021/2022 op het programma tegen Slikkerveer JO15-1 die net als Rijsoord door de KNVB in de eerste klasse is ingedeeld.

De laatste vier wedstrijden van het vorig seizoen hadden wij overtuigend gewonnen met goed voetbal maar vandaag was het afwachten hoe wij ervoor stonden want sommige jongens hadden nog maar één of twee keer getraind. Zoals bekend is er een goede band tussen Slikkerveer en Rijsoord: Mitch is vorig jaar getransfereerd dus die wilde vandaag zeker goed voor de dag komen, doelman Robbie heeft wel eens met ons meegetraind, de opa van Koen is erelid van Slikkerveer en Joffrey was zelfs uitgedaagd om te sponsoren bij een nederlaag van de kraaien.

Leuk om te zien was dat er gelijk veel (groot) ouders aan de lijn stonden waarbij het vooral goed was om Sander weer aan de lijn te zien. Zonder Youri maar met een complete selectie van 14 spelers gingen wij om 10.30 uur van start op het kunstgras van veld D onder leiding van scheidsrechter Jan, grensrechter Joffrey en VAR Shams.

Na een grote kans van Koen die met links naast schiet is het na 7 minuten al raak door Sem die met Zlatan achtige passeerbewegingen drie man kansloos laat en mooi scoort: 1-0. Na 9 minuten krijgt Slikkerveer een grote kans door een te korte terugspeelbal van Sven, Sjoerd die uitglijdt en vervolgens twijfelt Noah met uitkomen maar toch de bal goed keert. In de 23e minuut is het Quinten die de bal goed binnenschiet: 2-0. Koen legt de bal vervolgens goed af op Brent maar zijn harde schot wordt met de vingertoppen gekeerd. De daaropvolgende corner wordt niet goed weggewerkt en daar weet aanvoerder Matin wel raad mee: 3-0.

Net als voor de wedstrijd heb ik in de rust gehamerd op simpel voetballen want we maakten het ons zelf veel te lastig. Het bovenbeen van Steijn was inmiddels ook warm genoeg geworden dus ook hij kon zijn debuut gaan maken.

In de derde minuut van de 2e helft neemt Sjoerd snel een vrije trap en stuurt Lucas in de diepte en die schiet de bal onhoudbaar in het doel: 4-0. Vervolgens is er een mooie lob van Daniel maar die belandt op het doel in plaats van in het doel. Na een foutje in de opbouw van Slikkerveer, scoort Sem de 5-0. Het is op dit moment voor Slikkerveer erg lastig want wij vliegen er aan alle kanten langs. Na een voorzet van Sem wordt de goal van Daniel helaas afgekeurd vanwege buitenspel. Hierna geeft Matin de bal goed voor op Lucas die de bal laat vallen op Sven maar zijn schot wordt goed geblokt. Na een slippertje van de keeper wordt het door een schot van Brent 6-0. Na een assist van Koen is het andermaal Brent die scoort: 7-0. Tussendoor laat Noah zich niet onbetuigd want die redt mooi op een schot van Slikkerveer. In de 25e minuut scoort Brent een hattrick met werkelijk waar een genadeloos hard afstandsschot: 8-0. In de 27e minuut tovert Lucas een schot op de kruising, heel toevallig komt de rebound terug in zijn voeten waardoor hij zijn 2e goal kan maken: 9-0. In de 32e minuut bereiken wij de dubbele cijfers: Goesie geeft andermaal een goede voorzet en het is Sem die de bal met zijn wreef binnenschiet: 10-0. Het slotakkoord is voor Brent die na een mooie voorzet van Koen goed voor zijn man kruipt en de 11-0 binnenkopt.

Al met al een leuke wedstrijd voor de Rijsoord spelers en supporters: aantal jongens hebben goed aan hun conditie kunnen werken, mooie aanvallen gezien en schitterende goals. Gezien de grote selectie van Slikkerveer zullen zij nog een aantal keuzes moeten maken om in de eerste klasse goed voor de dag te komen.

Volgende week zaterdag spelen wij vriendschappelijk uit tegen Nieuw-Lekkerland welke tegenstander wij ook tegen zullen gaan komen in de competitie. Tot zaterdag.