Lorenzo Braaf speler van het toernooi

Rijsoord wint Ridderkerk Toernooi

door Wim de Rooij

Rijsoord heeft zaterdagmiddag ten koste van Slikkerveer het Ridderkerk toernooi gewonnen. Het was over twee wedstrijden gezien een verdiende uitslag. Eerder werd RVVH met 2-0 verslagen en in de finale was Rijsoord duidelijk de meerdere van de opponent. Bolnes eindigde op de vierde en RVVH op de derde plaats.

Voorafgaande aan de wedstrijd gaf trainer Clemens Bastiaansen aan dat hij over een negental spelers niet kon beschikken. Heel vervelend natuurlijk maar, zoals hij ook aangaf, geeft dat andere spelers de kans zich te bewijzen en in het team te spelen. Over de hele wedstrijd was Rijsoord duidelijk de meerdere, alhoewel de kansen niet voor het oprapen lagen. Slikkerveer kon geen enkele kans creëren en moest zich vooral beperken tot verdedigen. Na precies een half uur kwam Rijsoord verdiend op voorsprong door een doelpunt van de hardwerkende Gazar Djermendjan. Een voorzet van de eveneens actieve Nick Ruigrok kopte hij buiten het bereik van doelman Patrick Werkhoven binnen. Negen minuten later werd de licht geblesseerde Mailey Lopez gewisseld voor Jochem Kouwenhoven. Een leuke eerste helft met veel eenrichtingverkeer.

Onderbrekingen
De tweede helft begon niet echt voortvarend en dreigde zelfs verslaapwekkend te worden. Het spel werd regelmatig onderbroken voor kleine blessures en dat kwam het niveau van het spel niet ten goede. Gelukkig vermaakte het vele publiek zich goed door de prima weersomstandigheden en Rijsoord deed daar uiteindelijk nog een schepje bovenop door tweemaal te scoren. Eerst was het Nick Ruigrok, die zich door het strafschopgebied slalomde om vervolgens doeltreffend uit te halen; 2-0. En zes minuten voor het einde was het wederom Gazar Djermendjan, die uit een voorzet van Danny Haasdijk kon scoren; 3-0. Een dik verdiende overwinning voor Rijsoord.

Na afloop mocht aanvoerder Romano Niamut als eerste de Lydia Markus trofee uit handen van de familie ontvangen. Zoals bekend is Lydia eerder dit jaar overleden na enkele tientallen jaren bestuursfuncties binnen de vereniging te hebben bekleed. En het was goed om op deze manier hier aandacht aan te schenken. Daarna reikte Casper Westerveld namens Sport Service Ridderkerk de Jacques van der Linden wisselbokaal uit. Lorenzo Braaf van Rijsoord werd speler van het toernooi. Romano Niamut bedankt de organisatie voor het prima georganiseerde toernooi en daarna kon er een punt achter het Ridderkerk toernooi 2021 worden gezet en kunnen de vier voetbalverenigingen zich volop richten op de naderende competitie.

Lorenzo Braaf speler van het toernooi

Bekijk hier alle foto’s

 

Dinsdagavond om 20.00 uur speelt Rijsoord op het eigen sportpark tegen Dongen.

 

Opstelling: Christian van Wyngen – Jayson Donk (49. Jouri Haasdijk) – Angelo Ravenberg – Timo Versteeg – Romano Niamut (64. Sander Oudijn) – Lorenzo Braaf – Danny Haasdijk (87. Bas van der Spoel) – Mailey Lopez (39. Jochen Kouwenhoven) – Gazar Djermendjan – Danilo Alkema – Nick Ruigrok.