Rookvrij Sportpark

Rookvrije sportaccommodaties in Ridderkerk

RIJSOORD – Steeds meer sportverenigingen worden rookvrij. Op initiatief van de gemeente Ridderkerk worden dit seizoen alle Ridderkerkse clubs en verenigingen rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten. En vanaf het Ridderkerktoernooi ook V.V. Rijsoord.

V.V. Rijsoord is – net als andere sportclubs – een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf dit Ridderkerktoernooi de stap naar een rookvrij sportterrein. Zo bieden we iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Natuurlijk is en blijft iedereen welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn, de kantine en de overkapping zijn rookvrij.

Zien roken, doet roken
In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie.

V.V. Rijsoord heeft een rookvrij sportterein:
o Zo geven we kinderen het goede voorbeeld
o Zo beschermen we kinderen tegen de verleiding om te gaan roken
o Zo voorkomen we het schadelijke meeroken
o Zo is er minder afval van sigarettenpeuken en -pakjes
o Zo dragen we bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’
o Zo geven we invulling aan het beleid rookvrije sportaccommodaties van de gemeente Ridderkerk.