Afsluitend toernooi voor MO13

Rijsoord MO13 speelt op NK Voetbaltalenten

RIJSOORD – Zeer groot was de verrassing toen er afgelopen week een uitnodiging kwam voor het Nederlands Kampioenschap Voetbaltalenten. Er was een team afgevallen en de meiden van Rijsoord MO13-1 waren geselecteerd om de lege plek in te vullen.

Zodoende moest al het vet weer van de voetbalschoenen afgehaald worden, tenues weer uit de kast, trainers worden afgestofd, vervoer regelen enzovoort. Maar de meiden hadden er zin in. Het zou zomaar kunnen gaan gebeuren, denk maar aan Denemarken die in 1992 Europees Kampioen werden nadat zij ook onverwachts een uitnodiging kregen.

Het toernooi werd gespeeld bij BSC Roosendaal en de meiden waren ingedeeld in Poule D. De eerste wedstrijd speelden ze tegen RKDEO uit Nootdorp. Wat gelijk opviel was dat dit toch een level hoger voetballen is. Desondanks had Rijsoord de eerste helft het overwicht en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Het was Kayra die de score opende voor Rijsoord. Een tweede kans op een doelpunt kwam van Jady die de bal als een kanonskogel afvuurde richting het doel van de tegenstander. De bal was zo hard geschoten dat deze over het doel suisde.

Zo gingen de meiden met 1-0 voorsprong de rust in. De wedstrijden werden in 2 x 11 minuten gespeeld. Na een korte rust ging de tweede helft van start. En al snel scoorde Evy het tweede doelpunt voor Rijsoord door net buiten de 16 de bal op het doel te schieten. Of de bal van Jady of de bal van Evy meer snelheid had weten we als toeschouwer niet, zo hard werd er geschoten, maar deze ging er wel in. Er waren nog wel een paar kansjes , maar de eindstand werd 2-0 voor Rijsoord.

De tweede wedstrijd ging tegen Zwaluw VFC uit Vught. Dit was toch wel een tegenstander die wist hoe er druk gezet moest worden. De eerste helft ging op en neer en met de rust wast het 0-0. Daarna kwamen de meiden van Zwaluw VFC  door twee gelukkige ballen met 2-0 op voorsprong. De eerste verlieswedstrijd van Rijsoord MO-13-1 na lange tijd was een feit.

Dan wedstrijd drie. Alles was nog mogelijk want ook als laatste in de poule kon je nog in een finale terecht komen. Afhankelijk van je plek in de poule ging je door naar de halve finale in categorie 1, 2, 3 of 4. En met winst in de derde partij kon Rijsoord nog eerste worden in de poule. Maar dan moest er wel eerst gewonnen worden van Mierlo Hout uit Helmond.

Wat de meiden van de trainers te eten en te drinken hebben gehad weten we niet, maar het het leek wel of ze pap in de benen hadden. Of kwam het doordat Tessa met oorpijn richting huis ging? Die werd toch wel gemist. Of misschien was Mierlo Hout wel gewoon beter. In ieder geval met scoren wel, want Rijsoord ging eraf met een 4-0 nederlaag.  Hierdoor werden ze derde in de poule en gingen ze door naar de halve finale in categorie 3. Mierlo Hout is uiteindelijk tweede geworden in de grote finale.

Deze werd gespeeld tegen de meiden van Arnhemse Boys. Dit was toch wel een heel spannend potje, de kansen gingen over en weer en het leek op strafschoppen uit te draaien. Helaas voor Rijsoord scoorde de tegenpartij in de laatste seconden met een fraaie treffer richting de kruising.

Zodoende ging de laatste wedstrijd om de derde plek. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en hadden beide veel kansen, door uitstekend verdedigend werk van onze achterhoede en reddingen van onze keepster stond het bij rust 0-0. Kaj, Marco en Jeffrey, de trainers, pepten de meiden voor de laatste keer die dag op en vol goede moed gingen ze de tweede helft in. Lang bleef het 0-0 en was het spannend tot de tegenpartij 1-0 maakte. Dat duurde gelukkig niet heel lang want na een mooie aanval was het Evy die de 1-1 op het scorebord zette. De spanning was weer helemaal terug, maar drie minuten later wist de tegenpartij weer te scoren en hadden we nog drie minuten om gelijk te maken om een strafschopserie in te gaan. Het was zo spannend de laatste minuten. Helaas lukte het net niet en is Rijsoord MO13-1 vierde geworden in categorie 4.

Al met al was het een hele leuke dag voor de meiden en een hele ervaring, want een NK spelen gebeurd je nu ook niet zo vaak.

Zo is er nog een leuk einde gekomen aan dit rare Corona seizoen. Een seizoen waarin tijdens de lock-down veel gedaan werd voor de jeugd ; trainingen, clinics etc. Petje af voor alle vrijwilligers van de club.

En zeker ook voor de trainers die hun team dit seizoen hebben zien groeien, top gedaan !

Nu een welverdiende vakantie en laat het avontuur in het nieuwe seizoen maar verder gaan.