Rijsoord JO15-1 - Nieuw-Lekkerland JO15-1

JO15-1 wint onder luid applaus van publiek

RIJSOORD – Zaterdag 26 juni 2021 stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, thuis tegen Nieuw-Lekkerland die de eerste twee wedstrijden voor de Regio Cup met 10-0 en 6-1 had gewonnen. Daarnaast waren wij ze in het begin van het seizoen ook al in de competitie tegengekomen en destijds verloren wij met 4-1. Een geduchte tegenstander derhalve die alleen hun hele grote spits vandaag miste.

Het was een opmerkelijke zaterdag want thuispubliek was weer welkom van meneer Rutten en dat was niet tegen dovemans oren gericht want volgens mij was iedereen aanwezig. Ondanks kleine blessures van Koen en Sem waren zij fit genoeg om te voetballen dus we gingen onder het genot van een heerlijk zonnetje met de volledige selectie om 10.30 uur starten op het kunstgras van het hoofdveld onder leiding van scheidsrechter Jan en grensrechter Joff.

Na een kleine twee minuten kwamen wij uit een corner al op achterstand door ongelukkig wegwerken van Mitch tegen een Lekkerlander waardoor de bal achter Noah verdwijnt: 0-1. Nieuw Lekkerland heeft hierna nog een grote kans maar de voorzet kan door niemand worden ingetikt. Wij komen ondertussen steeds beter in ons spel, de bal gaat vanuit achteruit goed rond waarbij vooral de actieve Thijmen opvalt. Het is Lucas die de eerste grote kans krijgt maar zijn schot gaat binnenkant paal en kan door een verdediger van de lijn gehaald worden. Verder dan wat schoten van afstand van Sem, Brent en Koen komen we niet waardoor we met een 0-1 achterstand de rust ingaan.

In de rust hebben we benadrukt dat we vooral zo door moeten gaan want als we het positiespel zo blijven spelen, zakken de tegenstanders een keer door hun hoeven. Daarnaast fluisterde ik Brent nog in om de tweede helft een keer gewoon zelf door het midden te gaan.

Na negen minuten hebben we een uitstekende aanval, er wordt een goede bal gegeven op Matin die de bal goed afschermt en de bal laat vallen op Brent die uitstekend binnen schiet maar de redding van de keeper is net zo mooi. In de 11e minuut komen wij op 1-1 door een schitterende vrije trap van Mitch die mooi tegendraads wordt ingekopt door Matin. Brent had echt goed geluisterd naar zijn trainer want in de 22e minuut dendert hij door het midden, krijgt de bal in de kluts mee en schiet mooi met links binnen: 2-1. Mitch heeft vervolgens een goed schot maar de keeper staat zijn mannetje. In de 29e minuut is er werkelijk waar een schitterend één op één duel tussen Sem en een verdediger die gewonnen wordt door Sem en tergend langzaam het balletje langs de keeper schiet: 3-1. Overigens uitstekend door laten gaan door Jan, Bas Nijhuis, IJsselstein. In de 31e minuut stoomt Lucas goed op over de linkerkant, hij legt de bal ook goed af op Sem maar het schot van Sem met links gaat net naast. In de allerlaatste minuut komen wij op 4-1 omdat Lucas de adem en de kracht heeft om aan te sluiten en daardoor een prima voorzet van Sem kan binnentikken.

Onder luid applaus en gejoel van het publiek nemen de jongens afscheid van deze wedstrijd en het seizoen 2020/2021. Of nee toch niet. Sliedrecht wil misschien nog oefenen aankomende week maar dat laat ik jullie nog weten anders zien wij elkaar volgende week zaterdag bij Joff & Linda.

Leave a Reply