IFC JO15-1 - Rijsoord JO15-1 0-6

Hard werken en goed positiespel loont voor JO15-1

RIJSOORD – Op de verjaardag van Thijmen, zaterdag 19 juni 2021 gingen wij de 3e wedstrijd voor de Regio Cup spelen, om 10.15 uur bij en tegen IFC JO15-1, de club waar cameraman Shams goed bekend is.
Net als Rijsoord en Groote Lindt speelt ook IFC met hun nieuwe lichting. Zonder de geblesseerde Lucas maar met Koen weer op de bank en met Jan als grensrechter begonnen wij na één minuut stilte op het kunstgras van het hoofdveld aan de wedstrijd.

Na de povere wedstrijd van vorige week was de opdracht vandaag: hard werken, goed positiespel en plezier hebben. Na twee minuten hadden wij al de eerste kans van de wedstrijd na een balletje van Sem op Daniel die in het zijnet schiet. Iets later eindigt een achterwaartse kopbal van Brent in de handen van de keeper. IFC blijkt een ploeg te zijn die graag wilt voetballen vanuit achteruit. Een gedachte die ik graag onderschrijf maar ook bij deze ploeg zie ik weer dat ze altijd willen voetballen, ook als dat helemaal niet kan. Na tien minuten valt dan ook de eerste goal: Steijn legt een bal mooi achter de verdediging en het is Sem die zeer alert is en met links binnen schiet: 0-1. Een minuut later komen wij bijna op 0-2 maar het mooie schot van Daniel eindigt op de lat. De 0-2 kan echter niet uitblijven want na een slimme bal van Brent is het Sem die zijn man uitkapt en andermaal met links binnen schiet. Het is eigenlijk aanval na aanval en kans op kans. Goesie geeft een mooie bal op Matin die de bal laat vallen op Brent wiens schot naast gaat. Een vrije trap van Sjoerd gaat ook net naast. Brent geeft een heerlijk balletje buitenkant rechts op Matin maar zijn snoeiharde schot wordt goed gekeerd door de keeper. IFC komt eigenlijk niet aan de overkant, de enige keer dat Noah echt in actie moet komen is bij een vrije trap die hij goed pakt. Vooral over links komen wij regelmatig door via Sven en Brent. De laatste heeft nog een mooie voorzet die helaas net iets te scherp is voor zowel Sem als Matin.

Zo matig als het vorige week was zo goed was het nu: de jongens werkten hard, speelden goed positiespel en creëren kans op kans en hadden plezier. Het enige verwijt wat je eventueel kunt maken is dat ze rustiger voor het doel moeten blijven want dan hadden ze er vijf meer gemaakt. Voor het eerst dit seizoen ging ik de rest van de wedstrijd missen dus het resterende verslag is gebaseerd op de videobeelden.

In de tweede helft is het spelbeeld niet veranderd, Rijsoord is sterker en wint de meeste duels. Het is Sem die ook de 0-3 voor zijn rekening neemt na een voorzet van de ingevallen Koen. IFC wordt wat geïrriteerder en begint meer overtredingen te maken maar het lijkt onze jongens niet te deren. Wat ook opvalt is dat wij erg gevaarlijk worden uit de corners van Sjoerd. Zowel de 0-4 als 0-5 komen namelijk uit een corner, de eerste wordt nog weggewerkt maar de rebound wordt uitstekend ingekopt door Brent en de tweede wordt goed ingekopt door Matin welke nog gekeerd wordt door de keeper maar de rebound is voor Daniel. Tussendoor is er nog een schot van Koen op de lat. Na een afgekeurde goal van Sem is het toch Sem die het slotakkoord voor zijn rekening neemt en met zijn vierde treffer de eindstand van 0-6 op het scorebord zet.

Volgende week zaterdag spelen wij om 10.30 uur de allerlaatste wedstrijd van het seizoen 2021/2022 thuis om 10.30 uur tegen het zeer sterke Nieuw Lekkerland JO15-1. Supporters zijn weer welkom dus tot zaterdag!

Leave a Reply