Groote Lindt JO15-1 - Rijsoord JO15-1 2-7

JO15-1 in tweede helft op stoom tegen Groote Lindt

RIJSOORD – Zaterdag 13 juni 2021 was het wederom een bijzondere zaterdag want voor het eerst sinds 9 maanden mochten de ouders weer legaal aan de zijlijn staan om hun zonen aan te moedigen. Chauffeurs worden namelijk bij uitwedstrijden toegelaten dus dat was niet tegen dovemansoren gezegd gezien het grote aantal aanwezige ouders.

Om 10.00 uur gingen wij zonder de nog geblesseerde Koen van start op het zeer matige grasveld onder leiding van een scheidsrechter die de nadruk legde op de regel dat je niet laat, los of zoiets mag roepen en uiteraard onze eigen grensrechter Jan.

Groote Lindt speelt in tegenstelling tot vorige week Heerjansdam net als Rijsoord met de nieuwe lichting dus dat zou een meer gelijkwaardige wedstrijd op moeten leveren. Dit werd het helaas ook maar vooral door onze eigen toedoen. Behalve de goal van Matin die met links kan binnentikken na een voorzet van Quinten die diep was gestuurd door Sjoerd waren er niet veel positieve zaken te benoemen.  Een aantal spelers gingen alleen voor hun eigen actie, andere spelers gaven slechte ballen wat helemaal niet erg is maar dan vervolgens op andere spelers schelden, weer andere spelers dachten het vandaag wel op halve kracht te kunnen, etc.

Geen idee waar het aan lag: matig veld, warmte, aanwezige ouders maar we zagen een onherkenbaar Rijsoord JO15-1. In de rust heb ik daarom benadrukt dat de jongens zich aan de afspraken dienden te houden, hard moeten werken en elkaar moeten helpen in het veld en niet op elkaar moeten schelden.

Toch zijn we in het begin van de tweede helft nog niet goed wakker want een speler van Groote Lindt kan alleen op de keeper afgaan, Noah blijft goed staan waardoor Mitch met een schitterende verdedigende actie een doelpunt kan voorkomen. Niet veel later wordt het 0-2 door een balletje van de opkomende Steijn op Matin die de bal rustig in het hoekje schuift. In de achtste minuut wordt het 0-3 door Brent na een steekbal van Matin. In de 11e minuut komen wij op 0-4 door Brent die over links doorbreekt en via een Groote Lindt speler binnenschiet. In de 17e minuut schiet Groote Lindt mooi een vrije trap binnen: 1-4. Vervolgens is er nog een kans voor Groote Lindt maar die wordt goed gepakt door Noah. We komen op 1-5 doordat Groote Lindt een voorzet van Sem niet goed verwerkt waardoor Brent op rand 16 goed kan binnenschieten. Matin maakt zijn derde goal van de wedstrijd na een voorzet van Sem: 1-6. Na een mooie crosspass van Mitch waar wij toevallig afgelopen donderdag op getraind hebben, kan Sem via een stuit binnen schieten: 1-7. Na wat geknoei in onze verdediging is het slotakkoord voor Groote Lindt: 2-7.

Samenvattend een hele povere eerste helft maar gelukkig pakten de jongens het goed op de tweede helft waardoor het nog leuk werd om naar te kijken voor de ouders. Quinten bedankt voor je traktatie en Jan weer bedankt voor het vlaggen.

Volgende zaterdag spelen wij om 10.15 uur uit tegen IFC JO15-1. Tot zaterdag!