Rijsoord JO15-1 - Heerjansdam JO15-1 0-6

Rijsoord JO15-1 hard werkend ten onder tegen Heerjansdam JO15-1

RIJSOORD – Na negen maanden stond er zaterdag 6 juni 2021 eindelijk weer een wedstrijd op het programma tegen niet-clubgenoten. Bijna in de ‘blessuretijd’ van het seizoen heeft de KNVB toch nog besloten om een Regio Cup te organiseren waardoor wij nog een viertal wedstrijden gaan spelen tegen IFC, Nieuw-Lekkerland, Groote Lindt en vandaag Heerjansdam. Heerjansdam JO15-1 zijn wij aan het begin van het seizoen (3 oktober) ook al tegengekomen en destijds eindigde de wedstrijd in een terechte 0-2 nederlaag. Niets om je voor te schamen want Heerjansdam JO15-1 bestaat voornamelijk uit tweedejaars spelers (2006) terwijl ons team alleen maar bestaat uit eerstejaars spelers (2007) en een enkeling uit 2008. Ook vandaag zou het daarom een lastig potje worden gezien het verschil in fysiek. Bijzonder is dan wel om te zien dat Heerjansdam besluit om ook nog een paar spelers uit 2005 mee te laten spelen.

Zonder de geblesseerde Koen maar met de debuterende Noah op doel gingen wij om 10.30 uur van start op het kunstgras van veld D onder leiding van scheidsrechter Jan en grensrechter Ilmars (bedankt weer mannen). Na twee minuten is het al schrikken want Noah blijft liggen na een botsing, het zal toch niet zo zijn dat Noah nu weer zo’n pech heeft. Gelukkig krabbelt hij overeind. In de eerste fase van de wedstrijd zijn onze jongens behoorlijk onder de indruk van Heerjansdam, we komen goed weg met twee balletjes op de paal. Na 12 minuten komen we toch op een 0-1 achterstand wat niets te maken heeft met het verschil in fysiek maar meer met een bepaalde gelatenheid waardoor een verdediger van Heerjansdam geen strobreed in de weg wordt gelegd om tot een schot te komen. Ondertussen is Brent helaas uitgevallen met een gekwetste enkel. Eigenlijk komen wij niet in de buurt van de keeper van Heerjansdam, de enige (moeilijke) kans is voor Sem na een mooie dieptepass van de goed spelende Mitch. Sem kan de bal helaas niet vol raken. In de 30e minuut laat Noah zich verleiden tot een iets te snelle uitgooi die in de voeten komt van een Heerjansdam speler die goed binnenschiet: 0-2 wat ook de ruststand betekent.

In de rust zijn we teruggekomen op hetgeen we vooraf hebben afgesproken: hard werken, opbouwen en proberen positiespel te spelen. De eerste twee lukken aardig maar tot echt positiespel komen wij niet. Enerzijds omdat Heerjansdam er goed kort op zit en anderzijds omdat een aantal spelers zich ‘verschuilen’.

Zonder de naar zijn werk vertrokken Youri komen wij net na rust op een 0-3 achterstand door een mooie individuele actie van Heerjansdam. Na zeven minuten wordt het 0-4 ondanks twee katachtige reddingen van Noah is ook de 3e rebound voor een Heerjansdammert. Een grote nederlaag ligt in het vooruitschiet want wij komen er niet meer uit. Toch blijven alle jongens hard werken, Brent probeert het nogmaals ondanks een geblesseerde enkel, Matin loopt te hinken maar wij blijven redelijk in formatie staan. Desondanks vallen er nog twee goals in het slot van de wedstrijd waardoor het uiteindelijk 0-6 wordt.

Heerjansdam heeft ervoor gekozen om met de ‘oude’ teams te komen en dat recht hebben ze waardoor ze een verdiende overwinning boeken. Overigens voor ons team geen verontrustende nederlaag want wij hoeven dit niveau pas over een jaar aan te tikken. Positief is dat Noah zijn debuut heeft gemaakt en dat het hele team een goede conditietraining heeft gehad en elkaar is blijven steunen. Niets is makkelijker om op elkaar te gaan schelden in zo’n wedstrijd.

Volgende zaterdag spelen wij om 10.00 uur uit tegen Groote Lindt JO15-1. Tot zaterdag!