Spannende strijd om Penaltybokaal

Kayra Zonneveld winnares Penaltybokaal 2021

RIJSOORD – Zoals we bij V.V. Rijsoord gewend zijn, vindt de strijd om een plek in de finale van penalty bokaal plaats tijdens de rust van de thuiswedstrijd van heren 1. Maar wegens omstandigheden, en jullie weten welke, kon deze strijd dit jaar niet plaatsvinden. Onze activiteitencommissie wilde dit spektakel natuurlijk niet voorbij latengaan. Het alternatief om in 1 avond iedereen te laten strijden om de bokaal vond afgelopen vrijdag 4 juni plaats op onze velden. Op deze avond hebben wij alle jeugdteams (meisjes en jongens) t/m onder de 13 laten strijden voor de felbegeerde penalty bokaal trofee.

Het was nog even de vraag of het allemaal door kon gaan vanwege de weersvoorspelling, maar gelukkig bleef het bij een paar druppels regen.

Naast het nemen van de penalty’s werden de kinderen, onze keepers en de aanwezige vrijwilligers getrakteerd op patat en een snack.

Het was een spannende strijd voor een plek in de finale en de kinderen moedigden elkaar fantastisch aan. Keepers Tim, Sem, Mariëlle, Rick en Joep waren deze avond bereid om hun doel te verdedigen. Zij hebben honderden ballen langs zien vliegen, mooie acties gemaakt en natuurlijk ook perfect kunnen trainen voor hun aankomende wedstrijden.

De jongens en de meisjes van onder 7, 8 en 9 streden apart voor een beker.
De winnaars waren:
– JO7: Dexx van Wingerden
– JO8: Brendon Berkhof
– MO9: Jolijn van der Ree

Dexx, Brendon en Jolijn gefeliciteerd.

 

Na deze poule mochten de oudere jeugd aan de slag om te strijden voor een plek in de finale. Het werd de keepers niet makkelijk gemaakt. Onze talenten wisten de hoeken goed te vinden, met mooie hard ingeschoten penalty’s hadden de keepers een lastige klus. De 5 winnaars die in de grote finale stonden waren.
– MO11: Ise Aupperlee
– MO13: Kayra Zonneveld
– JO9: Boaz Groeneweg
– JO11: Damian Vliek
– JO13: Daan van den Berg.

Met Joep en Rick afwisselend op de goal werd de finale gespeeld.
Iedere finalist moest 3 penalty’s nemen. Met heel veel aanmoedigingen vanaf de tribune was het een spannende finale. Dit jaar wist Kayra de winnende goal te maken. Zij mag zich kampioen van de penalty bokaal 2021 noemen.

Kayra gefeliciteerd met deze felbegeerde titel!

Bekijk hier alle foto’s