JO17-1 - JO15-1 1-2

Winnende goal voor JO15-1

RIJSOORD – Na twee vrije zaterdagen stond er 29 mei 2021 weer een wedstrijd op het programma, dit keer tegen de nieuwe JO17-1 een bont gezelschap van spelers uit het oude JO17-1, JO17-2 en JO15-2 onder leiding van Jan & Ed. Heeft JO15-1 dan ook een nieuwe selectie? In principe wel maar bij ons zijn er niet veel wijzigingen, alleen Jasper is teruggekeerd naar RVVH en Noah komt over van JO15-2. Wij zullen het daarom gaan doen met de bekende 14 namen. De jongens kunnen echter niet achteroverleunen want er zijn een aantal spelers uit JO15-2 die nadrukkelijk op de deur kloppen.
Eén hiervan is Liam die vandaag ook wilde invallen omdat naast de nog geblesseerde Noah ook Koen zich had afgemeld. Op het kunstgras van het hoofdveld gingen wij in de witte shirts in een heerlijk zonnetje om 11.15 uur van start onder leiding van scheidsrechter Piet en zijn secondanten Jan & Herwin.

Na drie minuten hadden wij al op een 0-1 achterstand kunnen staan maar via de voeten van Sem caramboleerde de nieuwe Derby star bal over.  Na zes minuten komen wij op een 1-0 voorsprong door een mooie uitbraak. Het is Thijmen die Quinten wegstuurt op de rechterkant, de voorzet van Quinten passeert het man tegen man gevecht tussen Matin en Lennard en komt voor de voeten van de inlopende Sven die schitterend met zijn linker uithaalt. In de 11e minuut laat Sem andermaal zien dat hij het keepen niet verleerd heeft als hij een schot van de doorbrekende Pepijn tegen houdt.

In de rust kunnen de jongens even naar adem happen want het is uiteraard het oudere en fysieke sterkere JO17-1 die het spel bepaald maar de jongens werken allemaal keihard en houden zich aan het ‘tactische’ plan om het speelveld zo klein mogelijk te houden en om geen lange ballen te geven maar proberen op te bouwen en positiespel te spelen.

Toch is het net na rust JO17-1 die op een verdiende 1-1 komt. Een schot van de rand 16 is Sem te machtig. Toch komen wij ook tot kansen want het is Sjoerd die goed in dribbelt, een slimme pass geeft op Matin die Brent schuin voor het doel zet. Het schot van Brent mist echter curve waardoor de keeper hem gewoon kan vangen. Niet veel later is het Matin die schuin op het doel af kan lopen maar net een fractie te lang wacht waardoor een mooie verdedigende actie een doelpunt kan voorkomen. JO17-1 komt niet echt meer tot kansen mede door het uitstekende verdedigings werk van Goesie, Thijmen, Mitch, Sjoerd en Sem. Een mooie combinatie tussen Liam en Matin eindigt bij Brent maar zijn schot verdwijnt andermaal in de handen van de keeper. Een vergelijkbare combinatie tussen Liam en Matin eindigt in de laatste minuut bij Lucas. Het eerste schot van Lucas is matig maar hij maakt het helemaal goed door zijn eigen rebound binnen te schieten waardoor zijn inmiddels toekijkende moeder eindelijk live een goal van haar zoon heeft kunnen zien en dat was te horen 😉. Piet fluit vervolgens gelijk af.

Samenvattend een mooie overwinning, waarbij gezegd mag worden dat een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. Iedereen bleef echter keihard werken waardoor je het geluk een beetje af kan dwingen. Het is veelzeggend dat Lucas in de laatste minuut op het warme kunstgras er nog een sprint uit kan persen waardoor de winnende goal valt.
Volgende week zaterdag spelen wij voor de Regio cup maar hiervan wordt het programma pas komende week bekend gemaakt. Tot dinsdag!