Rijsoord JO17-2 - JO15-1 0-3

JO15-1 wint op gedenkwaardige zaterdag

RIJSOORD – Zaterdag 24 april 2021 zou een gedenkwaardige dag worden want het werd de eerste zaterdag wetende dat Lydia nooit meer op het sportpark zal rondlopen. Er zijn gelukkig al vele mooie en terechte woorden over haar gesproken: tienduizenden uren heeft ze besteed aan de voetbal, ze zat overal in en op en heel eerlijk soms ook weleens te veel maar altijd met de juiste intenties voor Rijsoord. Een praktisch voorbeeld hiervan merkten wij zaterdag omdat wij graag met rouwbanden wilden spelen en je kunt wel raden bij wie deze thuis lagen. Gelukkig heeft mijn schoonvader Ab B. goede contacten bij vv Heerjansdam en die waren graag bereid om de rouwbanden uit te lenen (dank hiervoor).

Zonder Youri (werken), Brent (op visite bij Johan Derksen) en Quinten (dagje weg) maar met Noah die zijn debuut als keeper ging maken in JO15-1. Of nee toch niet. In de warming up raakt Noah zodanig geblesseerd aan zijn pols/arm dat hij niet kon spelen. Later bleek dat hij een breuk heeft in zowel zijn spaakbeen als zijn ellepijp en daarom voorlopig in het gips zit. Ontzettend sneu want hij had zo uitgekeken naar zijn debuut. Sterkte Noah.

Een aantal teams had overigens besloten om de trainingen/wedstrijden af te lasten maar wij hadden met goedvinden van het bestuur juist besloten om uit respect de wedstrijd door te laten gaan. Na een mooie minuut stilte trapten wij om 11.15 uur af in de witte tenues onder leiding van scheidsrechter Arie de Klerk en grensrechter Joff & Jan op het kunstgras van het hoofdveld.
Vanaf het eerste fluitsignaal is het eigenlijk een rommelige wedstrijd, ons positiespel loopt niet zoals het normaal loopt wat ook de verdienste is van JO17-2 die het achterin goed heeft staan met O’Shea en die blonde gozer en op de flanken hebben ze een aantal snelle jongens. In de 15e minuut krijgen wij onze eerste kans maar het schot van Sem uit een pass van Goesie is voor de keeper. Vervolgens is het twee minuten later Koen die een schot/voorzet geeft die net niet bij de 2e paal door Lucas ingetikt kan worden. In de 21e minuut is er toch de terecht voorsprong: Sven geeft een intelligent balletje op Sem en Sem draait hem schitterend in de kruising: 1-0. Ook JO17-2 laat zich niet onbetuigd want een afstandsschot is Steijn te machtig maar wij worden gered door de paal. Net voor rust komen wij op 2-0 door een wonderschone goal van Lucas uit een assist van Sem.

De eerste kans in de 2e helft is voor Sem die alleen voor het doel wordt gezet door Matin. Waar Sem normaal altijd scoort alleen voor de keeper, is het nu de keeper die redding weet te brengen. JO17-2 neemt na een kwartier een vrije trap heel snel waardoor ze alleen voor Steijn komen maar het schot is te onbesuisd en gaat over. Een kopbal wordt vervolgens goed door Steijn gepakt. Het slotwoord is voor ons want een bal van Matin wordt nog goed gepakt door de keeper maar in de laatste minuten geeft Daniel een perfecte voorzet op Koen die de bal bij de tweede paal kan binnenlopen: 3-0.

Al met al een wedstrijd waarin wij middels de vlaggen halfstok, de rouwbanden en de minuut stilte met gepast respect Lydia hebben herdacht. Noah helaas behoorlijk geblesseerd geraakt maar dat gebeurde Van Nistelrooij ook vlak voor zijn transfer naar Manchester United en dat is uiteindelijk ook meer dan goed gekomen. Steijn complimenten voor je onverwachte invalbeurt als keeper.

Dinsdag trainen wij niet vanwege Koningsdag dus tot donderdag.