Rijsoord JO15-1 – Rijsoord JO15-2 12-0 (ruststand 4-0) 

JO15-1 op dreef tegen JO15-2

RIJSOORD – Zaterdag 10 april 2021 gingen wij voor de 5e keer oefenen tegen de boys van Jan & Paolo. Laatste wedstrijd was in een 1-1 gelijkspel geëindigd dus onze jongens wilden revanche en de JO15-2 jongens wilden minimaal een vergelijkbaar resultaat. Leuk detail is dat Noah, de keeper van JO15-2 volgend seizoen het doel van JO15-1 zal gaan verdedigen.

Zonder Daniel die iets te veel last had van zijn hooikoorts gingen wij om 11.15 uur in de witte tenues onder leiding van scheidsrechter Piet en grensrechters Joff en Ed van start op het kunstgras van het hoofdveld.

Vanaf de aftrap is het JO15-2 die gelijk de diepte zoekt en gevaarlijk wordt door Lennard omdat wij over een bal heen maaien. Het schot van Lennard is echter een makkelijke prooi voor Sem.  In de 4e minuut komen wij op een 1-0 voorsprong: Mitch laat van afstand een granaat los welke onderkant lat het veld weer inkomt en het is Brent die goed oplet en de rebound binnen kopt. Niet veel later is het Matin die niet nadenkt en een afgeslagen corner van Sjoerd op zijn slof neemt: 2-0. In het eerste kwartier hadden we wat problemen aan onze rechterkant waardoor Lennard gevaarlijk kan opstomen. De naar binnen knijpende en goed spelende Goesie weet echter van geen wijken waardoor de bal over de achterlijn gaat. Door een aantal mooie dieptepasses van Sjoerd weten wij goed de ruimte te vinden achter de verdediging van JO15-2. Koen die zijn vorm een beetje terug weet te vinden, kan het doel echter nog niet vinden, mede door sterk keeperswerk van Noah. Uiteindelijk wordt het 3-0 door uitstekend positiespel van achteruit, iets waar wij elke training mee bezig zijn. Het is Thijmen die Koen aanspeelt die vervolgens Jasper vindt. Jasper stuurt Matin diep over de rechterkant wiens voorzet bij Sven belandt die de bal in twee pogingen langs Noah schiet: 3-0. Via een mooie individuele actie van Matin komen wij net voor rust op een comfortabele 4-0 voorsprong.

Vooraf hadden Sem en Steijn al afgesproken dat ze ieder een helft zouden keepen dus dat is prima van deze jongens dat ze het zo met elkaar oplossen.
In de 7e minuut geeft Matin een mooi balletje op Sem en Sem alleen voor het doel is nog steeds een garantie voor een doelpunt: 5-0. Na een inschattingsfout achterin is het Matin die de 6-0 binnenschiet. In de 18e minuut komen wij op 7-0 andermaal door Matin. Noah is inmiddels niet meer te benijden want het ligt helemaal open achterin waarbij vooral Brent met zijn loopacties zonder bal voor veel gevaar zorgt. Matin had overigens een loepzuivere hattrick kunnen maken maar hij vergeet zijn hoofd vol achter de uitstekende voorzet van Brent te zetten waardoor deze voorlangs gaat. Na een korte corner van Sjoerd op Sem is het Sem die bal mooi voorzet bij de 2e paal en nu is het wel een goede kopbal van Matin die Quinten op de doellijn kan binnentikken: 8-0. Na afleggen van Brent is het Sjoerd die van grote afstand de 9-0 binnenschiet. Lucas pakt ook zijn goal mee door de rebound binnen te schieten na een bal op de paal van Sem: 10-0. Iets eerder raakte Sem overigens ook al de paal maar toen was de rebound voor JO15-2. Brent heeft vervolgens weer een goeie voorzet vanaf rechts die Sem evengoed binnenschiet: 11-0. Mitch heeft vervolgens een schitterende dribbel maar hij blijft net zo lang dribbelen totdat Noah de bal van zijn voet kan plukken. Mitch maakte dit meer dan goed door na een dribbel een goede voorzet af te leveren op Brent die zijn tweede goal van de middag scoorde. Scheidsrechter Piet voelde de wedstrijd goed aan en besluit om 8 minuten eerder af te fluiten wat voor JO15-2 een hele opluchting was.

JO15-2 had een complete offday en wij hadden er vandaag veel zin wat goed tot uiting kwam in het verzorgde positiespel, de vele mooie kansen en de schitterende uitgespeelde doelpunten.