Leerzame partijtjes

Toernooi mooie krachtmeting voor JO15-1

RIJSOORD – Zaterdag 27 maart 2021 stond er geen training en geen wedstrijd op het programma. Op initiatief van Chris, de trainer van JO17-1 was er een soort van toernooi georganiseerd tussen JO19-1, JO19-2, JO17-1, JO17-2 en JO15-1. De jongens uit JO19 zijn geboren in 2002 en 2003, JO17 jongens zijn geboren in 2004 en 2005 en onze jongens komen uit 2007 en 2008 dus gezien het grote verschil in leeftijd en daardoor fysiek zouden wij niet tegen JO19 voetballen maar tweemaal 30 minuten tegen JO17-1 en tweemaal 30 minuten tegen JO17-2.

Rijsoord JO15-1 – Rijsoord JO17-1 0-5 (ruststand 0-2)
Zonder de werkende Youri maar gelukkig weer met de uit quarantaine teruggekeerde Jasper speelden wij om 12.00 uur in de witte shirts onder leiding van scheidsrechter Jan en grensrechter Ilmars de eerste wedstrijd op het kunstgras van het hoofdveld tegen JO17-1. Met aanvoerder Matin hadden wij een versterkt middenveld waardoor wij de eerste tien minuten goed standhielden en er zelfs af en toe goed voetballend uit kwamen. Door een communicatiefout achterin kan JO17-1 in de 12e minuut de bal in een leeg doel schuiven en twee minuten later wordt het gelijk 0-2 omdat de gehele verdediging op één lijn staat ondanks de waarschuwing vooraf om nooit maar dan ook nooit zonder rugdekking te spelen tegen jongens die veel sneller, groter en fysiek sterker zijn. Ook de tweede helft voetballen wij redelijk mee waarbij vooral Daniel erg balvast bleek. Toch weet JO17-1 in de laatste vijf minuten nog drie goals te maken. In de laatste minuut is er nog een kans op een eretreffer maar de dieptebal van Sjoerd op Brent is iets te hard. Een leerzame eerste wedstrijd.

Rijsoord JO15-1 – Rijsoord JO17-2 5-0 (ruststand 3-0)
De tweede wedstrijd speelden wij om 13.00 uur andermaal op het kunstgras van het hoofdveld maar nu met Sem in de spits en Steijn op doel. Een deal die zij zelf met elkaar hadden gesloten. Sem zorgt vervolgens voor onze eerste treffer van de dag door na 3 minuten een balletje van zijn maat Matin mooi af te ronden: 1-0. Na 8 minuten wordt het 2-0 door andermaal Sem maar nu op aangeven van Koen en met wat hulp van de keeper. Net voor de rust breekt Brent over links door en weet de bal voor te geven op Matin die de bal in het dak van doel schiet: 3-0. In de tweede helft heeft Sven twee grote kansen maar zijn eerste schot is te zacht en zijn rebound gaat hoog over. De 4-0 laat niet lang op zich wachten want het is Goesie die de bal mooi voorzet, de wind zorgt ervoor dat de bal stilvalt in de zestien en het is Sem die er als de kippen bij is om de bal binnen te schieten. Het wordt zelfs 5-0 door Mitch die eerst goed voor zijn man komt, vervolgens mooi doorloopt en hard uithaalt.

Rijsoord JO15-1 – Rijsoord JO17-1 0-1 (ruststand 0-1)
De derde wedstrijd spelen wij op het gras van het B veld, nu weer met Sem op het doel. Deze wedstrijd is gelijk na onze wedstrijd tegen JO17-2 dus fysiek een behoorlijke uitdaging. Zeker als wij na 1,5 minuut al achter komen door een terecht gegeven strafschop welke door de keeper van JO17-1 goed wordt ingeschoten. Ondanks de vroege achterstand blijven wij hard werken en af en toe aardig voetballen. Ook Sem heeft nog een goede redding maar tot hele grote kansen komen beide ploegen niet meer. Net voor tijd denkt JO17-1 op 0-2 te komen maar deze goal wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Ten opzichte van de eerste wedstrijd hebben we veel minder weggegeven. Zelf ook te weinig voorin afgedwongen maar dat is niet gek gezien het drie jaar leeftijdsverschil.

Rijsoord JO15-1 – Rijsoord JO17-2 2-1 (ruststand 2-1)
Voor deze wedstrijd hadden we even pauze dus dat werd goed gebruikt om het energielevel weer op te krikken met de traktatie van Quinten. Het beste was er bij een aantal jongens echt vanaf door de fysiek zware wedstrijden en de toch wel koude wind. Er stond echter nog een wedstrijd op het programma want de jongens van Herwin wilden vast revanche nemen voor hun grote nederlaag.  Met Steijn weer op doel gingen wij op het gras van het B veld zonder de inmiddels geblesseerde Sven beginnen. Na 5 minuten komen wij door gepruts op een 0-1 achterstand. Ondanks matig voetbal weten wij de wedstrijd de eerste helft nog te kantelen. Eerst is het Sjoerd die een goede lange bal geeft welke na onvoldoende wegwerken van JO17-2 gelijk wordt afgemaakt vanaf de rand 16 door Matin. Wat mij betreft moet Jasper net als Frenkie de Jong veel beslissender voor de goal komen en dat laat Jasper nu zien. Zijn schot wordt namelijk nog net gehouden maar het is de attente Daniel die de bal kan binnenlopen en hiermee de stand op 2-1 zet wat zowel de ruststand als de eindstand betekent.

Uiteindelijk een leuke afwisseling op de zaterdag waarbij zowel de goede resultaten tegen JO17-2 als het redelijke positiespel tegen JO17-1 mooie opstekers waren voor onze jonge spelers.