JO15-1 - JO15-2 : 1-1

JO15-1 en JO15-2 gaan gelijk op: 1-1

RIJSOORD – Zaterdag 20 maart 2021 stond er weer een wedstrijd tegen clubgenoten op het programma. Voor de 4e maal gingen wij de degens kruisen met JO15-2 en ondanks dat beide ploegen snakken naar andere tegenstanders is het in een Lock down periode nog altijd leuker en leerzamer om een wedstrijd te spelen dan om te trainen. Overigens is het van JO15-2 nog knapper dat ze gemotiveerd blijven om tegen ons te spelen vanwege de drie eerdere forse nederlagen.

Zonder Jasper die in quarantaine zit en zonder Youri die aan het werk was gingen wij na een warming up op het erbarmelijke gras van het C veld onder het genot van een heerlijk zonnetje om 11.15 uur van start op het kunstgras van veld D onder leiding van scheidsrechter Jan en zijn secondanten Joff & Ed. Ook VAR Shams was aanwezig en namens JO15-2 was de vader van Mart aanwezig om professionele foto’s te maken.

Met Steijn en Koen als eerste wissels begonnen wij iets anders aan de wedstrijd dan normaal: aanvoerder Matin speelde namelijk vanaf het middenveld in plaats van in de spits. Dit pakte qua balbezit goed uit want op het middenveld hadden we continu een mannetje over waardoor we de bal redelijk goed rond konden spelen. Tot echte grote kansen kwamen wij echter niet omdat onze eindpass vandaag heel slordig was. De voorzetten van zowel links als rechts waren te kort en de diepteballen waren juist weer te hard. In de 13e minuut komen wij zelfs op een 0-1 achterstand. Een schot van afstand wat normaal gesproken een vangbal is voor Sem, glipte dit keer door zijn vingers. Op zich niet gek omdat Sem in gedachte al meer een speler is dan een keeper wat ook de reden is dat wij Sem niet meer trainen als keeper maar als voetballer. Binnen de minuut heeft Lucas de gelijkmaker op zijn pantoffel maar zijn schot gaat over. Niet veel later legt Daniel de bal goed af op Matin maar zijn schot raakt de bovenkant van de lat. Ook een 2e schot van Matin gaat over. Net voor rust is er een hoop commotie, Koen schreeuwt het uit van de pijn na een iets te enthousiaste duw van Lennard. Jan besluit de bal op de stip te leggen maar na interventie van Joffrey wordt de bal net buiten de 16 gelegd. De vrije trap van Sjoerd is prima maar ook de redding van Noah mag er zijn.

In de rust hebben wij benadrukt dat er eigenlijk niet zoveel aan de hand is: JO15-2 heeft eigenlijk maar één schot op doel gehad, wij hebben voornamelijk balbezit, we zullen alleen zorgvuldiger moeten zijn in de eindpass.
In de tweede helft hebben wij een aantal corners op rij die eigenlijk prima door Sjoerd worden genomen. In de 11e minuut is het Matin die één van die corners mooi inkopt. Het blijft echter hard werken om tot kansen te komen. JO15-2 heeft het achterin goed dicht staan en als wij er een keer doorheen komen, zijn het meestal overtredingen van Lennard die ons spel laten stagneren. Laat ik vooropstellen dat ik fan ben van Lennard maar de combinatie van zijn enthousiasme, zijn sterke lichaam maar ook zijn ‘lompigheid’ zorgen na Koen in de eerste helft bij zowel Mitch als Brent voor de nodige blessures. Toch komen wij nog tot een aantal mogelijkheden, het schot van Lucas gaat naast, de voorzet van Daniel op Matin is iets te scherp, de vrije trap van Mitch gaat over en de vrije trap van Sjoerd wordt prima neergelegd op de 11 meter maar hier wordt helaas niet adequaat op geanticipeerd.

De wedstrijd eindigt hierdoor in een 1-1 gelijkspel wat gewoon een prima en verdiende prestatie is van JO15-2. Gefeliciteerd Jan & Paolo. Onze jongens hebben hard gewerkt maar te veel jongens hadden vandaag hun dag niet wat uiteraard een keer kan gebeuren.
Volgende week zaterdagmiddag spelen wij waarschijnlijk een toernooi tegen JO17-1 en JO17-2.