JO15-1 - JO13-1 : 9-0

JO15-1 en JO13-1 spelen stevig oefenpotje

RIJSOORD – Zaterdag 6 maart 2021 hadden we weer eens een ‘andere’ tegenstander dan JO17-2 of JO15-2. Onze jongere clubgenoten van JO13-1 waren vandaag de tegenstander. Eind oktober waren we deze jongens voor het laatst in een wedstrijd tegengekomen. Destijds werd het met 14-1 een grote overwinning maar de jongens van William, Barend en mijn oude teamgenoot Johan T. waren gebrand om anders voor de dag te komen en namen de wedstrijd heel serieus wat ook bleek uit hun tactische voorbespreking.

Het klinkt misschien raar maar deze wedstrijd is voor ons vele malen lastiger dan tegen 15-2 of 17-2 want je kunt het eigenlijk nooit goed doen. Als je dik wint, is het namelijk logisch en als je niet dik wint, heb je het slecht gedaan. En laat nou dat laatste als gevolg van onderschatting altijd op de loer liggen. Het leuke is echter dat een aantal jongens dit in de warming up al tegen elkaar zeiden en dat is ontzettend knap op deze leeftijd.

Niets ten nadele van VAR Shams en een aantal toekijkende ouders in de ‘steeg’ maar de wedstrijd was eigenlijk al geslaagd vanwege de komst van supporter Sander.
Met een flauw zonnetje floot Mitchel, de zoon van de Rijsoordenaar met de beste bijnaam: Wimpie Witgoed, om 11.15 uur voor het beginsignaal op het kunstgras van veld D, geassisteerd door Jan en Johan.

In het wit gestoken, begonnen wij met Sven, Sem en Sjoerd in de wissel, net als vorige week redelijk tam aan de wedstrijd. Na 1,5 minuut had het weliswaar al 1-0 kunnen staan maar de mooie dieptepass van Thijmen werd door Koen iets te gehaast voorlangs geschoten. De eerste tien minuten zat JO13-1 er goed kort op en lieten ons eigenlijk niet aan voetballen toekomen. Na 10 minuten valt toch de eerste goal want na een assist van Koen is het Lucas die met zijn linkerbeen heel beheerst de bal binnenschiet: 1-0. Vanaf dat moment beginnen wij iets makkelijker de vrije man te vinden wat vaak Quinten op de rechterkant is. De inmiddels ingevallen Sem brengt Matin in stelling en zijn schot is te hard voor Tim om uit de korte hoek te ranselen: 2-0. Het is Sem zelf die de stand op 3-0 brengt en niet veel later kan hij alleen op de keeper aflopen maar wordt onreglementair ten val gebracht. Sjoerd die zijn laatste penalty had gemist, schiet de bal na een Van Basten hupje weer ouderwets binnen: 4-0 wat ook de ruststand betekent.
De rust diende zich wat vroeger aan want we hadden afgesproken dat we tweemaal 30 minuten zouden spelen conform JO13 regels. Onze oud-speler Olaf moest echt naar de kapper dus die zouden wij 2e helft niet meer terugzien.

Na 6 minuten in de 2e helft komen wij op 5-0 door een combinatie dwars door het centrum tussen Brent en Sem en het is de laatste die beheerst binnen schiet. Hierna doet Brent net als vorige week een spelletje latje tik. De rebound legt Lucas mooi klaar op Sem die iets te laconiek met zijn buitenkant afrondt waardoor de bal naast gaat. De 6-0 is vergelijkbaar met de 5-0: het is weer een combinatie dwars door het centrum tussen Sem en Brent waarbij nu Brent de bal kan binnen prikken. De 7-0 is misschien de mooiste van de wedstrijd want het is Sem die een bal strak vanaf de achterlijn terug legt op de 16 op Brent die hard uithaalt. In de 21e minuut komen wij op 8-0 door een mooie pass van Sjoerd op Sem, Sem wipt hem over de keeper en Matin kan bij de tweede paal binnen tikken. Ondertussen heeft JO13-1 een grote mogelijkheid door onnauwkeurig spel van ons achterin maar gelegenheidskeeper Steijn kan Wahkeem van een goal afhouden. In de laatste minuut komen wij op 9-0 door de derde goal van aanvoerder Matin.
Al met al een geslaagde wedstrijd van onze kant, niet zo’n bizarre uitslag als vorige keer wat ook gewoon de verdienste is van JO13-1 want het merendeel van hun spelers bleef ondanks het verschil in fysiek hard werken.

Zoals jullie lezen, stond Sem niet op doel maar in de aanval. Sem heeft namelijk aangegeven geen keeper meer te willen zijn. In principe maakt hij dit seizoen nog af als keeper maar vandaag had hij een deal gesloten met Steijn. We zullen daarom op zoek moeten naar een goede keeper die dit team verdiend. Ik sta open voor suggesties.
Volgende week zaterdag gaan we trainen en die week daarop gaan we weer lekker weer voetballen tegen JO15-2.

Leave a Reply