JO15-1 - JO15-2 : 6-1

Leren van onderlinge oefenwedstrijd JO15-1 – JO15-2

RIJSOORD – Op de verjaardag van onze sponsort Arjanovitch, zaterdag 27 februari 2021, gingen wij voor de tweede keer in februari de strijd aan met onze clubgenoten van JO15-2.

Zonder Quinten die last had van zijn nekspier, gingen wij in de witte reserve shirts op het kunstgras van het hoofdveld om 11.15 uur beginnen onder leiding van Piet dus dat betekende dat Jan weer eens ouderwets de vlag in bezit had. Joff had bedankt voor de functie van 4e man.

Zowel de trainers als de spelers kennen elkaar door en door dus echte verrassingen hebben wij niet meer voor elkaar. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat JO15-1 uit de duels wilde blijven en dat JO15-2 juist met de opdracht het veld in was gegaan om er een fysieke strijd van te maken. Van beide kanten een logische insteek.

Onder het toeziend oog van VAR Shams en een aantal bosjesvrouwen en mannen was de eerste tien minuten JO15-2 de morele winnaar want wij kwamen niet aan voetballen toe hetgeen hun fysieke verdienste was. Het mooie is echter wel dat onze ploeg inmiddels zo veel vertrouwen heeft in hun eigen capaciteiten dat ze blijven proberen te voetballen. Wij begonnen sneller te spelen en je zag dat een aantal JO15-2 spelers dit vervolgens niet meer aan kunnen lopen. In de 13e minuut was de eerste kans daarom voor Koen die na een pass van Matin hard de paal raakte. Een minuut later geeft Steijn een wereldbal achter de verdediging en het is Matin die de bal gretig oppakt, de keeper omspeelt en de bal in het lege doel schuift: 1-0. Matin denkt vervolgens ook de 2-0 te maken maar deze goal wordt afgekeurd. In de 19e minuut komen wij toch op 2-0 door Mitch die in twee pogingen een corner van Sven achter Noah werkt. In de 26e minuut komen wij andermaal door het tandem Steijn en Matin op 3-0. Steijn als aangever en Matin als afmaker. Ondanks twee assists blijft Steijn opvallend veel ruimte krijgen om op te komen en maakt daar heel goed gebruik van want na een goeie pass van Thijmen stelt hij met zijn 3e assist Brent in staat om de 4-0 binnen te schieten. Ook leuk voor Brent omdat hij continu geschaduwd werd door Lennard. De ruststand had nog een stuk hoger kunnen zijn maar het volgende schot van Brent spat uiteen op de lat en het schot van Matin wordt goed gekeerd door Noah.

In de tweede helft wordt er eerst een goal van Daniel afgekeurd maar niet veel later is het Mitch die na een combinatie met Sven en Goesie de bal hard in de verre hoek schiet: 5-0. In de tiende minuut wordt Matin op de rand van de 16 getorpedeerd door Lennard, de afvallende bal wordt schitterend door Brent ingeschoten maar ook deze goal wordt afgekeurd omdat Piet al voor een overtreding had gefloten terwijl dit een schoolvoorbeeld was van de voordeelregel toepassen. Matin moest helaas gewisseld worden. De vrije trap van Sjoerd had vervolgens te weinig vaart om Noah te verschalken. Lucas verving zijn vriend Matin in de spitspositie en deed dat met verve, uiteraard kan hij niet dezelfde snelheid in de diepte brengen maar hij was erg balvast waardoor wij konden blijven voetballen. In de 30e minuut schiet JO15-2 de eretreffer via Jesse achter de werkeloze Sem: 5-1. Het slotakkoord is voor ons want Piet laat terecht de iets te enthousiast met zijn vlag wapperende Ed staan en het is Brent die de 6-1 binnenschiet wat ook de eindstand betekent.

Andermaal een nuttige oefenwedstrijd waarbij de uitslag door drie afgekeurde goals en twee ballen op het houtwerk nog een stuk groter had kunnen zijn. Belangrijker was echter dat we stappen blijven maken in ons positiespel. Het is leuk om te zien dat jongens zoals Goesie, Thijmen en Steijn zich zo comfortabel voelen dat ook zij lekker meevoetballen.

Volgende week zaterdag oefenen wij tegen JO13-1.