JO15-1 - JO17-2 : 3-2

JO15-1 neemt revanche op JO17-2

RIJSOORD – Zaterdag 20 februari 2021 stond de rematch tegen JO17-2 op het programma. Eind november was de eerste wedstrijd welke destijds terecht met 3-4 werd verloren. Daarom andermaal een strijd tussen de gebroeders Soares. Daniel aan onze zijde en Lucas aan de andere zijde.
Met Carolien en Paolo als supporters in de steeg van de Mauritsweg, Patricia zoekende naar de steeg en de rest achter de livestream van onze video analist Shams gingen wij om 11.15 uur van start op het kunstgras van veld D onder leiding van ref Jan en vlaggenisten Joff en Timo waarbij de laatste een opvallende voorkeur had voor ons team 😉.

De opdracht was vandaag duidelijk want tegen de over het algemeen twee jaar oudere mannen moesten wij niet in de duels komen dus moesten wij een snel en strak positiespel spelen. Tegen de in het wit gestoken mannen van trainer Herwin begonnen wij goed aan de wedstrijd want binnen een paar minuten geeft Brent een mooie dieptepass op Koen wiens schot net voorlangs gaat. Toch is het 17-2 die in de 13e minuut op voorsprong komt omdat wij te laat ingrijpen bij een schot van rand zestien: 0-1. Vervolgens is er een vergelijkbare situatie als in de eerdere wedstrijd: Sjoerd en Sven nemen een korte corner welke op het hoofd komt van Matin maar zijn kopbal gaat net naast. Ook JO17-2 heeft een grote kans maar deze wordt goed gekeerd door Sem. In de 23e minuut is er andermaal het tandem Brent/Koen maar het schot van Koen wordt nu gekeerd door de invalkeeper van JO17-1. Verder wordt een schot van Matin geblokt. Net wordt voor rust komt JO17-2 op 0-2 door matig ingrijpen door onze verdedigers.

In de rust mogen wij ondanks de 0-2 tegenstand niet mopperen. Opdracht was om goed positiespel te spelen en dat zag er eigenlijk helemaal niet verkeerd uit. Er werden voldoende kansen gecreëerd alleen het afronden verdiende wat aandacht. Daarnaast moeten we er achterin korter op zitten.
Net als in de 1e helft is de eerste grote kans voor ons maar het balletje van Daniel gaat net naast. In de 15e minuut krijgen wij eindelijk loon naar werken want het is Daniel die een bal met links kan binnentikken na een mooie voorzet van Brent: 1-1. O’shea, de rots in de branding achterin bij JO17-2 verlaat steeds meer de verdediging wat ons de nodige ruimte geeft voorin. In de 28e minuut is het Koen die een schot loslaat welke nog wordt gehouden door de keeper maar Koen gaat zelf vol voor zijn rebound welke hij dan ook verdiend binnentikt: 2-2.  Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe fitter en gemotiveerder wij lijken te zijn t.o.v. de jongens van 17-2. In de laatste minuten krijgen wij daardoor kans op kans maar niemand haalt de trekker definitief over. In de laatste minuut is het dan toch Matin die heel de wedstrijd heeft lopen leuren en sleuren maar toch nog de kracht heeft om na een assist van Koen ons naar een verdiende overwinning te schieten: 3-2. De 10e goal van Matin alweer in de laatste 5 wedstrijden.

Al met al een ontzettend leuke en nuttige wedstrijd waarin enerzijds het goede positiespel de doorslag heeft gegeven en anderzijds het scherpe verdedigen in de tweede helft van Goesie, Sjoerd, Mitch, Steijn en Thijmen. De jarige Sven vergrootte de vreugde door de jongens op chips en de trainers op chocolade te trakteren.

Volgende week zaterdag oefenen wij andermaal tegen JO15-2.