Rijsoord JO15-1 - Rijsoord JO17-2 3-4

Leuke partij tussen JO15-1 en JO17-2

Na de eerdere wedstrijden tegen JO13-1 en JO15-2 zochten we het op zaterdag 28 november 2020 wat hoger op qua leeftijd, namelijk tegen JO17-2 het team van trainer Herwin. Een groot verschil in leeftijd want onze jongens zijn geboren in 2007 en 2008 en onze tegenstanders voornamelijk in 2005.

Na de eerdere broederstrijd tussen Liam & Brent was het ook vandaag weer raak tussen Lucas & Daniel.
Afgelopen donderdag kregen wij helaas het slechte nieuws dat Sem niet kon keepen vanwege een blessure aan zijn handen maar het goede nieuws was dat Steijn zijn plaats in wilde nemen.

Helaas zonder minuut stilte vanwege Diego begonnen wij onder toeziend oog van een filmende Shams en een toeterende Jolanda om 11.00 uur op het gras van het B-veld aan de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Jan en grensrechter Joff. Tegen een in wit gestoken JO17-2 begonnen wij ondanks een snelle achterstand in de 2e minuut goed aan de wedstrijd. Na een slim en kort genomen corner van Sjoerd is het Sven die de bal in de 9e minuut mooi over de keeper heen krult: 1-1. Hierna volgen er mooie aanvallen die eindigen in schotmogelijkheden vanaf de 16 maar het vizier van zowel Brent als Sem stond nog niet goed afgesteld.

Na een overtreding op de doorgebroken Daniel is het Sjoerd die vanaf randje 16 mag aanleggen maar helaas gaat zijn schot iets te gehaast naast. In de 26e minuut komt JO17-2 pas echt voor de tweede keer in de buurt van Steijn en een bijzonder schot vliegt er helaas in de korte hoek in: 1-2. Hierna is het even open huis want tot driemaal toe kan JO17-2 alleen voor Steijn verschijnen, tweemaal schieten ze veel te gehaast naast en éénmaal weet Steijn redding te brengen met zijn voeten. Rust!
In de rust hebben we benadrukt dat we enerzijds het veld klein moeten houden door aan te sluiten vanuit achteruit en anderzijds moeten we het positiespel blijven spelen zoals we de eerste helft deden.

Net na rust heeft Sem gelijk de 2-2 op zijn schoen want hij omspeelt de doelman maar zijn schot wordt van de doellijn afgehaald. Hierna is er een goede combinatie tussen de kleinste mannen op het veld Quinten en Daniel waarbij de laatste alleen op het doel af kan gaan. In plaats van breed te leggen op de meegelopen Sem gaat hij voor zijn eigen schot wat helaas naast gaat.

Opvallend leuk is nog een moment in de 2e helft waarbij JO17-2 een corner krijgt maar geen enkele aanstalten maakt om deze te nemen dus besluit grensrechter Joff deze zelf te nemen en eerlijk is eerlijk het was een prima corner.
Gedurende de 2e helft waren er talloze mogelijkheden om via een steekbal alleen op het doel af te gaan maar elke keer waren onze aanvallers te enthousiast waardoor ze buitenspel liepen. In de 22e minuut lijkt JO17-2 de wedstrijd in het slot te gooien middels een afstandsschot: 1-3. Niet lang daarna is het echter na goed doorzetten van Sven, Matin die de 2-3 binnenschiet met zijn linker. In de 27e minuut komen wij op een 2-4 achterstand door een zeer curieus schot van Koen die van buiten de 16 hoog over zijn eigen doelman Steijn heen schiet. Tussendoor schiet JO17-2 nog een mooie bal op de lat maar ook wij laten het er niet bij zitten want het is andermaal Matin die de keeper omspeelt en weer met links de 3-4 binnen schiet wat ook de eindstand betekent.

Een leuke partij waarbij wij het verschil in fysiek behoorlijk hebben weten te compenseren door goed positiespel. Het aantal ‘bloopers’ van onze kant was iets te groot om aanspraak te maken op een overwinning. Hopelijk kunnen wij binnenkort een rematch spelen.