Eindstand 1-2

JO15-2 – JO13-1 mooi spektakelstuk

RIJSOORD – Zaterdag 28 November werd de re- match gespeeld tussen de teams van Rijsoord JO13-1 en JO15-2. Zaterdag 14 November eindigde de wedstrijd in 1-1, dus voor beide trainers reden genoeg om deze wedstrijd nog een keer te spelen.

Iets na 09.00 uur werd er afgetrapt na het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Piet Klootwijk. JO13-1 liet de bal lekker rond gaan en al snel volgde de 1e aanval. Een voorzet van Senne werd tijdig verwerkt door de hechte verdediging van JO15-2. Hierna werd de prima start van JO13-1 voortgezet. Tim vd Heijden had zijn verdediging goed onder controle en de aanvallers van JO15-2 kwamen niet in de buurt van keeper Tim van der Ent. Ook de opbouw was prima verzorgd. De ballen gingen van de verdedigers naar de middenvelders en vandaar weer naar de aanvallers. Dit resulteerde in de 1e helft tot wel 6 verzorgde aanvallen. Helaas hadden Senne, Wahkeem en Pascal het vizier niet scherp of werd er van een te grote afstand op doel geschoten. Naarmate de 1e helft vorderde kwam ook JO15-2 aan aanvallen toe. Vlak voor rust moest Tim van der Ent vol aan de bak, maar ook na een rebound hield hij zijn doel schoon. Waarbij iedereen dacht aan een 0-0 ruststand, trok JO15-2 nog 1 keer ten aanval.  Met een schitterend afstandschot kwam er alsnog een 1-0 op het scorebord.

In de rust was iedereen het erover eens dat er heel goed werd gespeeld in de 1e helft. Ook werden de verbeterpunten benoemd dus gingen de kleine kraaien vol goede moed aan de bak voor de 2e helft.

JO13-1 voetbalde misschien iets minder, maar er werd heel hard gewerkt. In de 39e minuut was daar dan de verdiende gelijkmaker. Liam gaf een prima steekpass op Wahkeem die niet nadacht en de bal in de verre hoek punterde, 1-1. JO15-2 pakte de draad weer op en trok ten aanval. Bij een voorzet ging de bal zelfs voorlangs. Het spel speelde zich vooral af op de helft van JO13-1 zonder dat JO15-2 echt gevaarlijk werd. In de counters kwam JO13-1 er een paar keer gevaarlijk uit. Naarmate de 2e helft vorderde, werd het steeds meer een vechtwedstrijd. In minuut 54 kwam JO13-1 op voorsprong.  Wahkeem zette de keeper onder druk en veroverde de bal zodat hij de bal in het lege doel kon inschieten. Een luid gejuich brak los bij de kleine kraaien.

Vanaf de aftrap probeerde JO15-2 zo snel mogelijk de gelijkmaker te maken. Ondanks alle inspanningen hield de verdediging van JO13-1 stand. Scheidsrechter Piet Klootwijk floot na wat extra tijd af en de overwinning werd gevierd alsof de Champions League was gewonnen. Dit toont aan hoe de Boys van JO13-1 deze wedstrijd hadden benaderd.

Complimenten aan beide teams die een heus spektakelstuk op de grasmat legden.