JO15-1 - JO15-2 6-0

De friendly van afgelopen week: JO15-1 tegen JO15-2

RIJSOORD – Zaterdag 31 oktober 2020 stond er weer een ‘friendly’ op het programma, uiteraard thuis tegen het in wit gestoken JO15-2 van trainers Jan & Paulo. Een buitenstaander zal denken een makkie voor JO15-1 maar daar doe je JO15-2 echt te kort mee. De trainers stoppen veel energie in de trainingen, het team is een goede mix van 1e en 2e jaars, twee jongens zijn begin dit seizoen getransfereerd van JO15-1 naar JO15-2 (Alej & Harm) en daarnaast hebben ze Lennart die een aantal keren met ons heeft meegetraind & gevoetbald. Al met al geen makkie.

Zonder ‘verborgen’ toeschouwers en zonder Youri maar met Ilmars als stand-in en voor het eerst sinds lange tijd weer met een complete selectie gingen wij op het kunstgras van veld D twintig minuten later dan gepland van start onder leiding van scheidsrechter Jan Pol en zijn grensrechters Jan & Ed.

De eerste minuten moeten wij erg wennen aan het verschil in fysiek en de eerste grote kans is dan ook voor Lennart die op kracht en snelheid goed weet op te stomen en zelfs voor Sem verschijnt die op het laatste moment redding kan brengen. Dit was voor ons een goede wake up call want vanaf dat moment is het toch echt JO15-1 die het ritme van de wedstrijd bepaald. Na 15 minuten geeft Sven een intelligent balletje op Matin die de bal mooi over Noah heen ‘puntert’: 1-0. Goed voor het vertrouwen van Matin die wekelijks progressie laat zien op zijn nieuwe positie als spits. Na 21 minuten krijgen wij een vrije trap die Sjoerd met een schitterende wreeftrap in de 16 brengt waarna de afvallende bal netjes door Brent in het hoekje wordt geschoten: 2-0. Niet veel later wordt het zelfs 3-0 door een geniale dieptebal met de wreef van Koen op Matin die op volle snelheid is en de bal koeltjes afmaakt. Vervolgens is 15-2 het even kwijt want het regent open kansen net voor rust. Na een kopbal assist van Lucas gaat het lobje van Matin net over, een open schotkans van Lucas gaat net voorlangs en achter een mooie voorzet van Sven kan Lucas net geen lichaamsdeel zetten om deze over de lijn te helpen. Met een 3-0 ruststand blijven wij op het veld zodat Jan Pol even een bakkie kan gaan doen.

Net na rust krijgen wij gelijk een grote kans maar het schot van Lucas wordt goed gekeerd door Noah. Ook een aanval die Daniel mooi laat vallen op Brent krijgt geen beloning in de vorm van een goal want de bal gaat net over. Na 17 minuten komen wij toch op 4-0 door een mooie steekbal van Daniel op Brent die er volle bak voor gaat, de bal net binnen houdt en weet voor te zetten op Matin die de bal alleen maar binnen hoeft te lopen: 4-0. Ook de hardwerkende Quinten laat zich gelden want die zet Matin alleen voor het doel wiens schot nog wordt gehouden maar de rebound van Steijn is ook Noah te machtig: 5-0. Het slotakkoord is voor Brent die er nog een mooie individuele actie uit tovert en bekroont met een krachtig schot: 6-0.

Net als vorige week tegen JO13-1 een wedstrijd waarin onze jongens goed geconcentreerd zijn blijven voetballen en veel energie in de wedstrijd hebben gelegd waardoor JO15-2 niet veel momenten heeft gehad om lekker te kunnen voetballen want dat kunnen ze zeker als ze de ruimte krijgen.

Volgende week zaterdag hebben de jongens vrij. Tot dinsdag!