JO15-1 - JO13-1 14-1

Een letterlijk vriendschappelijk potje: JO15-1 tegen JO13-1

RIJSOORD – Zaterdag 24 oktober 2020 was helaas alweer het 2e weekend in de 2e ‘lockdown’ periode. Vorig weekend hadden we heerlijk getraind en nu hadden de trainers William en Jeroen een wedstrijd geregeld tussen JO15-1 en JO13-1. Een wedstrijd tussen clubgenoten, oud-teamgenoten (Olaf), vrienden en zelfs broers (Brent & Liam). Daarom niet zomaar een vriendschappelijke wedstrijd wat nog eens benadrukt werd door de grote mond van een aantal JO13 spelers voor de wedstrijd.

JO13-1 miste onze oud-speler Wahkeem (ziek) en wij begonnen zonder Thijmen (vakantie), Koen (ziek) en eigenlijk ook zonder Lucas (bilspier) op het gras van het B-veld onder leiding van scheidsrechter Piet en grensrechters Mariette en Jan aan de wedstrijd.

Onder toeziend oog van een filmende Shams en Leandra vergezeld door twee kleine Spartanen op het parkeerterrein begonnen wij om 09.00 uur sterk aan de wedstrijd want in de 4e minuut komen wij al op voorsprong door een mooie kopbal van Daniel uit een voorzet van onze gelegenheids rechtsback Steijn: 1-0. In de 12e minuut komen wij op 2-0 door hetzelfde tandem: Steijn stuurt Daniel weg en die schiet mooi diagonaal binnen. Daniel had zelfs een hattrick kunnen maken want hij had de bal op een halve meter van het doel voor het intikken maar Tim weet redding te brengen. Vervolgens zijn er twee kansen voor Jasper uit voorzetten van Brent en Daniel maar de ene bal gaat naast en de andere weet Tim goed te redden. Ook Sven uit een pass van Sjoerd en Brent uit goed afleggen van Matin proberen het doel te vinden maar Tim staat goed gepositioneerd. Net voor rust weet Brent met twee prima afstandsschoten de ruststand op 4-0 te brengen.

Terwijl scheidsrechter Piet een bak koffie gaat drinken, blijven de teams door het ontbreken van kleedkamers op het veld. Ondanks de 4-0 voorsprong waren wij niet tevreden omdat een aantal spelers erbij liepen alsof het een verplichting was. Nogmaals benadrukt dat ze allemaal mee moesten doen in het positiespel waarna er vanzelf kansen & goals komen.

Lucas was niet fit genoeg om te spelen maar keepen moest lukken waardoor Lucas zijn rentree weer maakte als keeper en Sem als veldspeler. En hoe! Binnen een minuut is het na een goede loopactie en dito schot van Matin, Sem die de rebound en daarmee de 5-0 kan binnenschieten. Niet veel later zijn de rollen omgedraaid en is het Sem die een assist geeft op Matin welke na een mooie individuele actie koelbloedig blijft voor het doel en de 6-0 binnentikt. Sem schiet de 7-0 en Matin via de binnenkant paal de 8-0 binnen. Jasper die de hele wedstrijd al wat pech had met zijn afronding weet na een goeie aanval over links de 9-0 binnen te schieten. Na een mooie individuele actie van Brent die eindigt met een bal op de paal, is het dezelfde Brent die ons de dubbele cijfers inschiet: 10-0. Na een heerlijke steekbal van Sjoerd door het centrum, speelt Sem zich goed vrij maar zijn schot met links gaat ook op de paal. Quinten weet een voorzet van Steijn goed te verlengen waardoor er 11-0 op het scorebord verschijnt. Door onze aanvallende dadendrang valt er een gat achterin waar Ferre uit een pass van Senne bijna van kan profiteren maar de bal gaat net voorlangs. De 12-0 komt van Sem na een pass van Sven. De 13-0 maakt Sem weer zelf en de 14-0 wordt laag en hard door Sjoerd ingeschoten. Het slotakkoord en eretreffer is voor JO13-1 die in de laatste seconden, al dan niet in buitenspelpositie, de 14-1 binnenschiet door Ferre.

In een wedstrijd waarin wij als oudere ploeg alleen maar iets te verliezen hebben, zijn de jongens goed geconcentreerd en met een goeie mentaliteit blijven voetballen. Uitslag is leuk maar totaal niet belangrijk. Leuk om te zien was dat een aanval via Steijn, Sjoerd, Quinten, Daniel en Brent geen goal werd maar wel alles in zich had waarop wij trainen, positiespel, beweging zonder bal, diepte en afleggen op de inkomende mensen.

Tot volgende week!